23948sdkhjf

Niras og Lytt skal hjælpe Skive med BIG-planer

Skive tager næste skridt i udviklingen af midtbyen med afsæt i Bjarke Ingels Groups (BIG) visioner BIG Blue Skive.

Lytt Architecture og Niras er således blevet valgt til at til at udarbejde en scenariebaseret plan for, hvordan byudvikling og klimatilpasning kan håndteres sammen, skriver arkitektfirmaet på LinkedIn.

Klima- og udviklingsplanen skal være fleksibel og tilpasningsdygtig, så byen kan udvikles sammen med vandet, der uundgåeligt vil udgøre en stor oversvømmelsesrisiko i fremtiden, og dermed påvirke byens udvikling.

BIG's visioner i Skive-skala

BigBlue Skive er en udviklingsplan for Skive, der oprindeligt er tegnet af Bjarke Ingels Group. Planen blev til i 2015 og finansieret som en gave til Skives borgere af Spar Vest Fonden.  

Den oprindelige plan fra BIG hed "BIG Blue Skive 2040" og indebar det, som Skive Kommune betegner "meget store visioner for Skive". Efterfølgende tilpassede kommunen udviklingsplanen til Skive og inddelt den i etaper og delprojekter under navnet ”BigBlue Skive”.

I 2018 fik kommunen tildelt 10. mio. kr. fra Spar Vest Fonden til realisering af Banestien, på baggrund af en ansøgning om i alt 40. mio. kr. til følgende fire delprojekter i BigBlue. Skive Kommune har finansieret de sidste 30 mio. kr., og etableringen af de fire konkrete projekter - Banestien, Klimasikring og ophold ved Sønder Centret, Anlæg og ophold ved Gl. Skivehus samt Idræts- & kulturparken - er i gang eller færdige.

Kilde: Skive Kommune

Rådgiverholdet skal således udvikle værktøjer til "rettidig handling" og løbende realisering af de næste etaper af BigBlue Skive, herunder hvorledes der over tid bedst disponeres arealer til byudvikling, kystnatur og vand.

Værktøjet skal sikre, at der laves en realiserbar strategi, hvorefter rammerne er til stede for en høj kvalitet i den byudvikling, der sker over tid, samtidig med at den er tilpasningsdygtig i håndteringen af det stigende havvand.

Penge fra Realdania og Kystdirektoratet

I juni 2021 fik Skive Kommune tildelt 1,2 mio. kr. fra Realdania og Kystdirektoratet, der partnerskabet bag "Byerne og det stigende havvand". Projektet skal være med til at ruste kystbyerne – herunder Skive – til fremtidens klima med stigende havvand og samtidig udvikle bæredygtige byområder. 

Med bevillingen fra partnerskabet samt Skive Kommunes egenfinansiering vil flere millioner nu gøre det muligt at komme i gang med de næste etaper af BigBlue Skive.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094