23948sdkhjf

Grundfos og EKF indgår unik finansieringsaftale

Grundfos og EKF Danmarks Eksportkredit har indgået en aftale, der gør det muligt for Grundfos at finansiere projekter for kunder med begrænset adgang til kapital. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Partnerskabet med EKF giver Grundfos mulighed for med reduceret risiko at finansiere projekter for deres kunder og derved accelerere adgangen til vand i udsatte områder og optimere brugen af vandressourcer.

- Vi ser et stort potentiale i dette samarbejde med EKF. Muligheden for at yde direkte finansiering betyder, at vi kan tilbyde flere kunder vores produkter og løsninger. Det bidrager til at realisere projekter, som letter adgangen til rent vand i udsatte områder og samtidig reducerer CO2-udledning, fortæller Mikael Geday, CFO i Grundfos.

Private kommercielle og offentlige kunder kan nu søge finansiering direkte ved Grundfos til projekter i en størrelsesorden mellem 0,5 og 2 millioner euro af en varighed op til fem år. EKF afdækker 50 procent af kreditrisikoen ved finansieringen.

- Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Grundfos har udviklet en helt ny måde at gøre det lettere for Grundfos´ kunder overalt i verden at få finansieret deres køb af nye pumpe- og vandløsninger, og samtidig minimerer risikoen for Grundfos. Det er et konkret bidrag til EKF’s ambition om at bistå den globale, grønne omstilling, siger Peder Lundquist, CEO hos EKF Danmarks Eksportkredit.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078