23948sdkhjf

Rådgiverkæmpe køber op - øjner 400 mio. kr. omsætning i feltet

Rambøll styrker sin position i den internationale liga af datacenterkonsulentvirksomheder med købet af datacenter-konsulenthuset EYP Mission Critical Facilities (EYPMCF). 

Med opkøbet af den 50 mand store virksomhed har Rambøll nu mere end 100 dedikerede datacentereksperter globalt og forventer, at omsætningen fra datacenterkonsulentydelser vil nå 400 mio. kr. i 2025. Det skriver rådgiverkæmpen i en pressemeddelelse. 

Amerikansk-baserede EYPMCF arbejder med strategi, planlægning, design og idriftsættelse af datacentre og rådgiver kunder over hele verden i at opbevare og sikre deres forretningskritiske, digitale miljøer. 

– I mere end to årtier har Rambøll leveret ekspertrådgivning inden for miljø, vand, energi og byggeri til datacentre og hjulpet vores kunder med at designe, bygge og drifte vand- og energieffektive løsninger over hele verden, siger Michael Simmelsgaard, Koncerndirektør i Rambøll, i pressemeddelelsen.

– Med EYPMCF får vi en virksomhed om bord med dyb, teknisk domæneviden inden for datacentre, som vil styrke vores rådgivning inden for integrerede, innovative datacenterløsninger og styrke Rambølls position i toppen af den internationale liga af datacenterkonsulentvirksomheder, fortsætter han.

25 procent af elforbruget 

Datacenterbranchen vurderes at komme til at fylde endnu mere i tiden efter coronapandemien, hvor det globale dataforbrug forventes at fortsætte med at stige med omkring 25 pct. om året. I Danmark står datacentre i dag for knap 3 pct. af elforbruget, hvilket over de næste 10 år forventes at blive tidoblet, svarende til 25 pct. af Danmarks nuværende elforbrug, ifølge Energistyrelsen. 

Rambøll ser derfor mod forbedring af branchens klimaaftryk med klimavenlige løsninger. 

– To store tendenser former vores verden i dag: Klimakrisen og digitaliseringen af samfundet, siger Michael Simmelsgaard. 

– I takt med at digitale løsninger på fremtidens udfordringer vokser i omfang og mere og mere data udveksles, bruges og lagres af mennesker og virksomheder, får datacentre en afgørende rolle at spille i at understøtte en grøn cirkulær økonomi, fortsætter han og peger på, at Rambølls ambitionen er at etablere datacentre uden spild og drevet på 100 pct. grøn strøm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125