23948sdkhjf

Efter rekordår: Universal Robots nærmer sig 1.000 ansatte

Den danske producent af cobots omsatte i 2021 for 311 millioner dollars. Det svarer til 2,074 milliarder kroner, og er en stigning på 41 procent sammenlignet med året før og 23 procent mere end i før-corona-året 2019.

- Universal Robots har haft et godt år. I en virksomhed som vores, som producerer sofistikeret hardware i høje kvalitetsstandarder, kræver den slags vækst et stærkt engagement fra alle involverede. Vores produktions-team i Danmark har slået international rekord for antallet af byggede robotter ved at producere 400 på en enkelt uge i fjerde kvartal. Vores leverandørkædeeksperter har arbejdet hårdt med at holde vores forretning i gang på trods af globale forsyningsudfordringer, siger Kim Povlsen, CEO hos Universal Robots, i en pressemeddelelse.

I fjerde kvartal slog Universal Robots alle rekorder med et salg, der var 22 procent højere end i fjerde kvartal 2020 og 28 procent højere end i 2019.

- Vores vækst er drevet af flere langsigtede trends, inklusive mangel på arbejdskraft og stigende bevidsthed om de bidrag, automation kan have på produktiviteten. Såvel som at nå nye kunder, ser vi gentagende køb fra producenter, der udvider deres brug af cobots, efter de har set teknologiens effekt, siger Kim Povlsen.

Han forventer yderligere vækst i 2022.

- Efterspørgslen efter collaborative robotter er i vækst, og vores unikke økosystem vokser sammen med det. I samarbejde med mere end 1.000 uafhængige virksomheder – inklusive komponent-, kit- og applikationsproducenter, certificerede integratorer og distributører – er samarbejdende innovation det, der adskiller vores vækstrejse, siger Kim Povlsen.

Til Børsen fortæller han, at den fynske robotproducent har rundet 800 medarbejdere i år, og at der forventeligt kommer cirka 200 nye til i 2022. Lige p.t. har Universal Robots 80-90 ubesatte stillinger

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141