23948sdkhjf

Ombudsmanden: Kommune handler ulovligt ved at give egne ansatte fortrinsret

Ombudsmanden har hævet en alvorlig pegefinger over for Frederikshavn Kommune i en sag om rekruttering og favorisering af allerede ansatte medarbejdere.

Kommunen har kørt en praksis med først at slå ledige stillinger op internt i syv dage, og kun hvis der ikke blev fundet en egnet, intern kandidat, blev stillingen slået op offentligt.

Og det er ikke lovligt, slår Ombudsmanden Niels Fenger fast.

- Ledige stillinger i den offentlige forvaltning skal besættes med den bedst kvalificerede kandidat. Som altovervejende hovedregel skal stillingerne derfor slås op offentligt, så alle interesserede kan få kendskab til og mulighed for at søge dem. En kommune kan således ikke indføre et generelt udgangspunkt om at give egne medarbejdere fortrinsret, siger Folketingets Ombudsmand Niels Fenger.

Kommune: Vi er forpligtede til omplacering

Ombudsmanden blev i en henvendelse gjort opmærksom på Frederikshavn Kommunes retningslinjer.

På baggrund af undersøgelse kunne Ombudsmanden konstatere, at den nævnte praksis bliver gennemført på alle medarbejderstillinger, medmindre andet aftales med tillidsrepræsentanten, eller der er tale om direktør-, chef- eller lederstillinger.

Kommunen pegede under sagen på, at retningslinjerne tilgodeser kommunens forpligtelse til at omplacere medarbejdere. Ombudsmanden mener ikke, at dette hensyn kan begrunde en generel fravigelse af hovedreglen om, at ledige stillinger skal besættes efter offentligt opslag.

Ombudsmanden har på den baggrund henstillet, at kommunen ændrer sine retningslinjer for opslag af ledige stillinger, så de bringes i overensstemmelse med reglerne på området.

Kommunefokus.dk forsøger at få en kommentar fra Frederikshavn Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.168