23948sdkhjf

MT Højgaard Holding får ny topchef

Henrik Mielke bliver ny adm. direktør og koncernchef for MT Højgaard Holding, oplyser selskabet i en meddelelse til børsen torsdag morgen.

Han afløser Morten Hansen, der har ønsket at fratræde. På generalforsamlingen den 16. marts 2022 vil Morten Hansen blive foreslået valgt til selskabets bestyrelse.

Henrik Mielke indtræder 1. februar 2022 i MT Højgaard Holdings ledelse og afløser 15. marts Morten Hansen som adm. direktør og koncernchef. Koncerndirektionen vil herefter bestå af Henrik Mielke og CFO Martin Solberg.

Blå bog: Henrik Mielke 

Adm. direktør (CEO) for Enemærke & Petersen siden 1. januar 2015, COO i virksomheden i 2010-14. Første gang ansat i Enemærke & Petersen i 1985 som murer.

Født 1964 i Roskilde, bosat i Hvalsø, gift.

Uddannelse: Murer (1983), teknikumingeniør (1992), merkonom (1995), MBA (2007). Strategikurser på Columbia University (2013).

Bestyrelsesmedlem i DI Byggeri, Boligfonden Kuben, Kuben Byg A/S og Fonden for Billige Boliger. Formand eller bestyrelsesmedlem for en række af Enemærke & Petersens datterselskaber.

De seneste syv år har Henrik Mielke været adm. direktør for koncernens forretningsenhed Enemærke & Petersen med cirka 1.100 medarbejdere og en forventet omsætning på 2,8 mia. kr. i 2021.  

– Vi er glade for, at vi kan hente den næste koncernchef i egne rækker, lyder det fra bestyrelsesformand Carsten Dilling i meddelelsen.

– Han har skabt stærke resultater og høj produktivitet ved at gå nye veje og fokusere på strategiske byggepartnerskaber, nye samarbejdsformer og innovation. Han er tydelig og velkommunikerende med en evne til at få folk med og skabe fremdrift i forretningen og på projekterne, tilføjer Carsten Dilling og hæfter sige ved, at Henrik Mielke samtidig har spillet en stor rolle i at placere Enemærke & Petersen som en socialt ansvarlig entreprenør med en stærk position inden for bæredygtighed.

Roser til den afgående topchef 

Morten Hansen fratræder ifølge meddelelsen efter eget ønske for at bruge mere tid på sin familie og bestyrelsesarbejde.

Han var oprindelig medlem af bestyrelsen, men blev konstitueret som adm. koncerndirektør for MT Højgaard Holding den 13. november 2019. Den 5. februar 2020 blev han fastansat som adm. direktør og koncernchef. 

– Morten trådte til på et kritisk tidspunkt, og han har i et forbilledligt samarbejde med Martin Solberg og koncernledelsen håndteret udfordringerne. Der er sat en ny retning, indtjeningen er forbedret, gæld og risici er reduceret, og tilliden til koncernen er genskabt. Med klare roller og ansvar har vi nu forudsætningerne for den langsigtede, bæredygtige videreudvikling af koncernen, udtaler Carsten Dilling.

Flere ændringer i koncernen 

For at styrke koncernens fokus på forretningsudvikling og bæredygtighed indtræder direktør for strategi og forretningsudvikling Rasmus Untidt i koncernledelsen med virkning fra 1. april 2022. Rasmus Untidt har været ansat i koncernen i 8 år. 

I Enemærke & Petersen efterfølges Henrik Mielke 1. februar 2022 som adm. direktør af Troels Aggersbo, virksomhedens nuværende tilbudsdirektør. Troels Aggersbo har været ansat i Enemærke & Petersen i 23 år.  

Forventer omsætning på 7 milliarder 

MT Højgaard Holding koncernen har cirka 2.850 medarbejdere og forventer i 2021 en omsætning i niveauet 7 mia. kr.

Koncernen består af fem ligestillede forretningsenheder: MT Højgaard Danmark (storentreprenør inden for byggeri, anlæg og infrastruktur), Enemærke & Petersen (landsdækkende entreprenør inden for nybyg og renovering), MT Højgaard International (international entreprenør inden for bygge- anlægs- og teknikopgaver på udvalgte internationale markeder og projekter), MT Højgaard Projektudvikling (bæredygtig udvikling og realisering af byggeri og Offentligt-Private Partnerskaber) og Scandi Byg (markedsleder inden for bæredygtigt, certificeret modulbyggeri i træ).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125