23948sdkhjf

Lolland sætter svejsning på skoleskemaet

Svejsning kommer på skoleskemaet, når Give Steels mobile svejsetrailer gæster FGU på Lolland i denne uge.

Undervisningstraileren skal vække de unges interesse for smedefaget i en tid, hvor der er mangel på smede og arbejdskraft generelt i Danmark.

Undervisningstraileren tilhører Give Steel i Brande, som gæster skoler, institutioner, kommuner og fængsler med traileren for at give de unge en chance for at stifte bekendtskab med smedefaget og motivere dem til at tage en uddannelse. Besøget på Lolland er kommet i stand efter dialog mellem Ungeindsatsen i Lolland kommune og Give Steel, der leverer næsten 9.000 tons stålkonstruktion til opførelsen af produktionshallerne til Femern forbindelsen på Rødby havn.

Traileren blev opstillet i går 25. januar på p-pladsen på FGU Campus og vil være på pladsen indtil fredag – hver dag mellem 9 og 14. Herfra vil grundprincipperne for svejsning blive gennemgået.

Give Steels undervisningstrailer er populær og allerede næsten fuld booket det meste af 2022. Alligevel er det lykkedes at få traileren til Lolland. Simon Dalager, der underviser i traileren fortæller:

- Vi ved fra vores evalueringer, at en undervisningsdag i traileren giver over halvdelen af deltagerne lyst til at tage en uddannelse generelt set, og at forløbet stort set bidrager til alles valg eller fravalg i forbindelse med valg af uddannelse. Det er vores måde at hjælpe nogle unge på kanten af arbejdsmarkedet og øge arbejdsstyrken i Danmark.

Ungeindsatsen i Lolland Kommune har booket svejsetraileren til smedeundervisning hele ugen på nær mandag. Tirsdag vil der komme elever fra FGU, mens elever fra kommunens grundskoler vil besøge traileren onsdag-fredag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078