23948sdkhjf

Fik tæsk under finanskrisen – nu går vestjysk byggefirma ind i store projekter

Byggevirksomheden Bjarne Ørts & Co. i Vemb i Vestjylland har tjent stadig flere penge de sidste fire regnskabsår og samtidig udviklet sig fra et mindre murerfirma til en større byggevirksomhed med blik for større projekter og hovedentrepriser. 

Firmaet går således ind i større projekter for blandt andet boligselskaber som lige nu 36 nybyggede lejligheder og 40 nybyggede rækkehuse i Holstebro. 

Det skriver det vestjyske byggefirma i en pressemeddelelse. 

Skiftet i taktik har ført til en fordobling af omsætningen fra 23 til 46 mio. kr. og tredobling af det primære resultat. 

Men ejerne bruger ikke gevinsten til at købe herregårde eller anden luksus. I stedet har de konsolideret firmaet, så nærmest al gæld er ryddet væk. Dermed har de gjort sig uafhængige af banken. 

Tæsk under finanskrisen 

Virksomheden drives af murermestrene Bent Ørts og Lars Møller. De fik økonomiske tæsk under finanskrisen i 2009 og var så hårdt trængte, at banken bestemte nærmest alt. Det vil de ikke opleve igen. Derfor har de siden brugt gevinsten til at konsolidere firmaet, så nærmest al gæld er ryddet væk, og de har gjort sig uafhængige af banken. 

– Der kommer en nedgang i byggeriet på et tidspunkt, men det kan vi klare i dag. Vi kan geare ned og stadig drive en fornuftig forretning, siger murermester Lars Møller i pressemeddelelsen. 

I den seneste periode med fremgang har byggefirmaet ansat nye medarbejdere og beskæftiger nu flere end 20, blandt andet fire murerlærlinge.  

Hæsblæsende 2022 

Ordrebogen viser, at 2022 bliver et hæsblæsende år. Blandt de store kunder er boligselskaber, men firmaet er også kommet ind på sommerhusmarkedet i Vestjylland. Desuden bygger Bjarne Ørts & Co. A/S parcelhuse, på det seneste også i Silkeborg. 

– Men vi skal ikke længere væk med opgaver. Vores ansatte vil gerne hjem hver aften. Begynder de at skulle overnatte ude, så mister vi dem, siger murermester Bent Ørts i pressemeddelelsen. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14