23948sdkhjf

Himmerlandskød gør klar til at lukke tre slagterier

Når Himmerlandskød åbner sit nye, store kreaturslagteri i Aalestrup i Nordjylland, er det slut med slagtninger på både det nuværende slagteri i Aalestrup og på koncernens to andre slagterier, dels i Hadsund og dels Kjellerup.Eksportslagteri i Midtjylland.

Men der vil fortsæt være opskæriing i Farsø, og måske også i Hadsund.

Det fortæller Himmerlandskøds direktør, Lars Andersen, til Food Supply.

Han vil ikke udelukke, at der kan gå lidt tid med at få det nye slagteri op i omdrejninger, og derfor er det ikke sikkert, at lokationerne i Kjellerup og Hadsund lukker lige samtidig med åbningen på den nye adresse i Aalestrup..

Nybyggeri i Farsø

- Vi samler slagtningerne for at opnå de synergier, et nyt, stort slagteri kan give. Men vi har stadig brug for at opskære og forædle i Farsø, hvor vi lige er blevet færdig med en tilbygning på 1.300 kvadratmeter, og måske også i Hadsund. Sidstnævnte er der ikke taget stilling til endnu, konstaterer Lars Andersen.

150.000 KREATURER

Det nye slagteri i Aalestrup koster cirka 200 millioner kroner.

Det får kapacitet til at slagte 150.000 kreaurer om året, og også plads til forædling.

Sidste år slagtede Himmerlandskød ialt cirka 120.000 dyr på sine tre slagterier - svarende til næsten 30 procent af kreaturslagtningerne i Danmark. 

Der blev slagtet cirka 20.000 kreaturer i både Hadsund og Kjellerup og omkring 80.000 i Aalestrup.

Tilbygningen i Farsø giver plads til to nye produktionslinjer - en til hakkekød og en til bøffer - samt til en ny kantine og mere lagerkapacitet. I Hadsund er der udelukkende opskæring af kød og altså ikke nogen hakkelinje.

Alle 14-15 medarbejdere i Kjellerup er tilbudt arbejde på det kommende storslagteri i Aalestrup, og det samme gælder de ansatte i Hadsund, hvor Himmerlandskød har cirka 40 medarbejdere.

Det nye slagteri i Aalestrup skulle ifølge de oprindelige planer have været færdigt i juli, men åbningen er nu forsinket til midt i august. Ifølge Lars Andersen fordi leveringen af betonelementer har trukket ud.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125