23948sdkhjf

Sorø gav for lidt: Nu får private plejeleverandører efterbetalt 800.000 kr.

Tre private udbydere af ældrepleje i Sorø Kommune kan se frem til en ekstra indbetaling til firmakontoen.

Det sker, fordi Sorø Kommune har betalt for lidt for de tre private leverandørers ydelser til kommunens ældre borgere i perioden 2018 til 2020. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Der er tale om Kærlig Pleje og to andre udbydere. Det var Kærlig Pleje, der i 2020 stillede spørgsmålstegn ved kommunens taksering, som de ikke mente var regnet ud på et korrekt grundlag. Og det har kommunen nu givet firmaet ret i.

I praksis betyder det, at Sorø Kommune nu betaler 471.937 kr. ekstra til Kærlig Pleje, og i alt 317.839 til de øvrige to leverandører, som har leveret ydelser til kommunen i perioden.

Ekender fejl

Sorø Kommune valgte på baggrund af henvendelsen fra Kærlig Pleje at kulegrave området i samarbejde med virksomheden og deres rådgivere, og sammen har de udarbejdet et dokumenteret takstgrundlag.

Takstgrundlaget, som er foretaget på beregning af kommunens egne udgifter til de tilsvarende ydelser, viser, at Kærlig Pleje og to andre leverandører skulle have haft en højere betaling for deres ydelser. Sorø Kommune betaler nu det manglende beløb til leverandørerne.

- Vi erkender, at vi har betalt vores leverandører på et forkert grundlag. Det har vi nu undersøgt til bunds og rettet op på. Det er beklageligt, at det er sket, og jeg er meget tilfreds med, at vi nu - i en god dialog med Kærlig Pleje - har fået skabt gennemsigtighed og står med et veldokumenteret grundlag for beregningen af takster på området, siger udvalgsformand Lars Schmidt.

Og i Kærlig Pleje er man glad for, at kommunen har erkendt fejlen.

- Jeg har stor respekt for, at kommunen erkender at have beregnet timeprisen forkert og rettet op på fejlen ved at efterbetale det skyldige beløb. Det vigtigste er, at vi nu står med afregningspriser, der afspejler de reelle omkostninger, som kommunen har ved at levere en times hjemmepleje, siger direktør Jasmin Elsafty fra Kærlig Pleje.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.422