23948sdkhjf

Ny formand for Aalborg Havn har fokus på vækst

Gruppeformand for for den socialdemokratiske gruppe i Aalborg Byråd, Lasse Frimand Jensen, (35) er valgt til ny formand for Aalborg Havn, Port of Aalborg.

Der står vækst og grøn omstilling øverst på arbejdssedlen for den nye formand for Aalborg Havn Lasse Frimand Jensen. Den nye formand træder til efter den tidligere formand borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen har valgt at træde tilbage. Havnen er dog ikke helt ny for den 35-årige Lasse Frimand Jensen. Siden 2018 har han været bestyrelsesformand i havnens driftsselskab Port of Aalborg Logistics, og han ser frem til at tage hul på sin nye rolle og ikke mindst udfordringen med at bidrage med at skabe 5.000 nye jobs i Aalborg Kommune frem mod 2030, som er kommunens overordnede målsætning.

- Målet om de 5.000 nye jobs skal opnås ved fortsat at investere betragteligt i at gøre det endnu mere attraktivt at drive virksomhed i Aalborg, så vi dels styrker vækstmulighederne for kommunens eksisterende virksomheder, og dels tiltrækker nye virksomheder. Herunder også internationale virksomheder, der i endnu højere grad end i dag, skal anse Aalborg, som det ideelle sted i Nordeuropa og Skandinavien at etablere nye aktiviteter, siger Lasse Frimand Jensen i forbindelse med udnævnelsen.

Læs også: Aalborg Havn står over for kæmpeudvidelse

Port of Aalborg forventer at investere op mod to milliarder kroner i perioden 2020 - 2030, og allerede nu har virksomheden blandt andet igangsat en større udvidelse af havnens transportcenter. Derudover er den første kajudvidelse i 30 år også ved at blive anlagt.

Den grønne omstilling og virksomhedernes sociale ansvar (CSR) er helt central i udviklingsarbejdet i havnen. 

- Vi skal være verdensmestre i FN’s verdensmål, for der er ingen tvivl om, at bæredygtighed i stigende grad bliver et konkurrenceparameter. Det gælder også den sociale bæredygtighed, hvor vi fx gennem vores engagement i CSR-foreninger som Cool East er med til at gøre det nemmere og mere håndgribeligt for virksomheder at arbejde med CSR til glæde for Aalborg Øst og de øvrige nærområder, siger Lasse Frimand Jensen, der er medlem af Aalborg Byråd for Socialdemokratiet og formand for den socialdemokratiske gruppe i byrådet.

- Den grønne omstilling er et nøgleområde for os på flere niveauer. Vi skal styrke rammerne om virksomheder, der arbejder med grøn energi. Her er vores område i dag via stærke industriklynger og aktører blandt de førende i verden inden for fx test af vindmøllevinger og udvikling af metanolbrændselsceller til bilindustrien. Samtidig skal vi blandt andet via vores stærke logistisk-setup, udviklingen af industrielle symbioser og vores engagement i fx Green Hub Denmark hjælpe virksomheder, der etablerer sig hos os med at forbedre deres grønne bundlinje.

Ud over sit politiske arbejder er Lasse Frimand Jensen teamleder i International House North Denmark, der blandt andet har fokus på at tiltrække udenlandske virksomheder til Aalborg-området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203