23948sdkhjf

Würth blev lagt ned af hackere: Måtte indkalde tyske IT-specialister i julen

Den 22. december om aftenen slog hackere til mod Würth Danmark. Det betød, at alle virksomhedens it-systemer blev lagt ned. Det skriver Berlingske.

Det efterlod Würth i en meget sårbar situation, for hele virksomhedens ordresystem er digitaliseret.

- Vi får omkring 3.000 ordrer i løbet af en dag, og det kan vi kun håndtere, fordi alt foregår automatisk i vores system. Så når det er sat ud af drift, så kan vores forretning reelt set ingenting, siger direktør Donny Moerkerk til Berlingske.

It-medarbejdere blev derfor kaldt tilbage fra juleferie og specialister fløjet ind fra det tyske moderselskab. Det var nemlig ikke en option for Würth at forhandle med hackerne, så alle systemer skulle bygges op fra bunden.

Allerede 28. december var de vigtigste systemer tilbage i drift, mens for eksempel telefoner og emails først er begyndt at fungere normalt her i starten af det nye år.

For Donny Moerkerk har angrebet sat tankerne i gang om, hvor sårbare man egentlig er som virksomhed, når de digitale systemer svigter.

Han glæder sig dog over, at angrebet netop ramte i juledagene, hvor Würths omsætning er 10 procent af det normale. Det har i den grad holdt tabet nede.

- Vi skal selvfølgelig danne os et overblik over, hvad det har kostet på et tidspunkt. Men mit gæt vil være, at det har kostet os en million kroner på omsætningen mellem jul og nytår. Det er selvfølgelig mange penge, men det kunne have været meget værre, siger Donny Moerkerk til Berlingske.

Originalartikel: https://www.berlingske.dk/virksomheder/stor-dansk-virksomhed-ramt-af-hackerangreb-jeg-havde-det-som-om-jeg

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125