23948sdkhjf

Stor el-installatør i nye rammer – bygningen kan næsten tænke selv

Den landsdækkende elinstallatør Elcon, der beskæftiger mere end 1.150 medarbejdere, har fået nyt hovedsæde i Brabrand ved Aarhus, hvor en spritny bygning på 6.000 kvm står nu klar til indflytning.

Det skriver Elcon i en pressemeddelelse. 

Bygningen har 150 kontor- og produktionsarbejdspladser og har cirka 300 medarbejder tilknyttet.

Og det bliver ifølge funktionschef Thomas Nejsum med et avanceret BMS-system, der gør, at bygningen næsten kan tænke selv og bliver et udstillingsvindue for mulighederne i at gøre bygningerne intelligente.  

– BMS-systemet forecaster vejret med henblik på at få optimal og mest energirigtig brug af opvarmning og køling i bygningen. BMS-systemet taler sammen med kalenderen for mødelokalerne, så der altid er det rette indeklima, når der skal afholdes møder. Dette giver også BMS-systemet mulighed for at se adfærdsmønstre og bygningsbelastning. Konkret betyder det, at vi blandt andet analyserer data om temperatur, personer i rummene, brandsikring og helt ned til energiforbruget på hver enkelt ladestander ude foran bygningen, forklarer Thomas Nejsum i pressemeddelelsen.

Ud fra data bliver der automatisk genereret rapporter, som viser, hvor meget hvilke lokaler bliver brugt, hvor meget vinduerne er åbne, hvor det er nødvendigt at gøre rent, hvornår lyset skal tændes og meget mere. Rapporterne kan bruges aktivt til at nedbringe CO2-aftrykket fra bygningen.

Elcin-hovedsædets 6.235 kvm er fordelt på 3.400 kvm til administration med plads til 150 arbejdspladser plus 2.835 kvm til produktion, lager med mere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203