23948sdkhjf

Nu er Adapteos Ajos-køb en realitet

På sidste dag af 2021 blev den endelige aftale mellem Adapteo og MT Højgaard underskrevet og pavillonleverandøren er nu ejer af pavillonvirksomheden Ajos A/S

Selv om opkøbet træder i kraft med omgående virkning, så vælger Adapteos ledelse at lade selve indlemmelsen af Ajos’ medarbejdere og kunder foregå på over en længere periode, lyder det nu i en pressemeddelelse fra pavillonleverandøren. 

– Det er en proces, som vi bestemt ikke haster igennem, da vi vil sikre en god overgang for medarbejderne og ikke mindst kunderne, der fortsat kan se frem til leverancer og service med bæredygtighed og kvalitet i højsædet, udtaler Andreas Löfgren, Country Manager i Adapteo Danmark i pressemeddelelsen. 

MT Højgaard og Adapteo annoncerede handlen med Ajos i starten af december sidste år. Salgsprisen blev dengang oplyst til cirka 325 mio. kr., et beløb som dog justeres endeligt efter fire år med afsæt i en earn-out-aftale. 

Handlen omfatter fire specialiserede medarbejdere i Køge og Vejle samt alt materiel, herunder cirka 1.100 pavilloner. 

Plads til de nye medarbejdere i Greve 

Adapteos hovedkvarter, der er opbygget i egne pavillonbygninger, er placeret i Greve, hvor der allerede er klargjort kontorpladser til de nye kollegaer og tænkt logistisk i forhold til opbevaring af de nye produkter fra Ajos. 

- Vi har lejet Ajos’ nuværende matrikel i den nærmeste fremtid for netop at skabe en optimal transition, men vi har allerede nu klargjort og tildelt nye kontorpladser her på Greve Main, så vores nye kollegaer føler sig velkomne fra dag ét, siger Andreas Löfgren. 

– Samtidig har vi næsten fået styr på organisationsdiagrammet, og er godt med i forhold til logistikken, tilføjer han.

Håber på samarbejde

I forbindelse med, at handlen blev offenliggjort, fortalte Martin Solberg, finansdirektør i MT Højgaard Holding, til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at både køber og sælger er enige om, at der skal etableres et strategisk samarbejde:

– Det har været ånden i det, pointerede finansdirektøren dengang.  

Men, fortalte han også, Adapteo overtager ikke forpligtigelserne i den samarbejdsaftale, som Ajos og Scandi Byg indgik i foråret 2021, hvor pavillonfirmaet forpligtigede sig til at aftage moduler fra modulbyggeren, der til gengæld skulle sikre forudproduceret modulbyggeri til Ajos

Afslutning på en række frasalg

Forud for det endelige salg af Ajos til Adpateo blev der foretaget en flere frasalg over mere end et år. Først i oktober 2020, hvor Ajos' hejsafdeling med materiel, ordrebøger samt en stribe medarbejdere blev solgt til Hejs.dk.

I april 2021 købte kranvirksomheden Normas Cranes så Ajos' kranafdeling for 62 mio. kr. Handlen omfattede syv medarbejdere på to lokationer og kranflåden i form af flere end 50 tårn- og semimobilkraner samt kranafdelingens ordrebog

Sidste efterår blev Ajos' aktiviteter inden for skure, byggepladsindretning og midlertidige installationer så solgt til udlejningsvirksomheden CP ApS. Salgsprisen var på 167 mio. kr., og handlen havde virkning fra 1. oktober 2021. Handlen omfattede flere specialiserede medarbejdere samt alt materiel, inklusive cirka 1.400 kontor- og skurvogne samt containere og cirka 150 enheder i ordre. I 2020 havde denne del af aktiviteterne en omsætning på 51 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156