23948sdkhjf

Radarproducent skifter topchef

Radarproducenten Weibel Scientific skifter topchef pr. dags dato.

Norske Frode Scott Nilsen tiltræder som ny Chief Executive Officer og tager over efter Peder R. Pedersen, der bliver i virksomheden som Senior Sales Executive. Peder R. Pedersen har været i Weibel i 39 år, hvoraf de 21 af dem har været i rollen som administrerende direktør.

Det oplyser Weibel Scientific i en mail til Electronic Supply.

48-årige Frode Scott Nilsen kommer fra en stilling som Senior Vice President i belysningsvirksomheden Glamox AS. Han har 20 års erfaring fra internationale topposter i olie- og gasindustrien, blandt andet som CEO for Multi Phase Meters AS og FMC Separation Systems BV i den internationale virksomhed TechnipFMC.

- Weibel har de seneste år formået at forny sig selv med udvikling af produkt-porteføljen til nye markeder og samtidig leveret solid vækst. Vi kan ane konturerne af det unikke potentiale virksomheden står med, og derfor er tiden inde for et generationsskifte, der skal bringe os ind i næste fase af vækstrejsen. Frode Scott Nilsen kommer med et nyt fokus og en klar vision for, hvordan virksomheden skal forløse denne strategi og er derfor den helt rette mand til opgaven, siger bestyrelsesformand Jørgen Falkebo Jensen, Weibel Scientific.

Jagter gennembrud på det civile marked

Ansættelsen af Frode Scott Nilsen sker i forlængelse af millioninvesteringer i nye produktionsfaciliteter, en professionalisering af radarvirksomheden samt en udvidelse af vækststrategien til i højere grad også at fokusere på overvågnings-radarer til civile anvendelser ud over forsvarssektoren.

- Ud over organisation og leverancesikkerhed vil jeg fokusere på at styrke vores position på overvågningsradarer til forsvar og skabe gennembruddet på det civile marked. Jeg tænker blandt andet på radarer til luftfart, hvor der er behov for Weibels XENTA-radar til at detektere droner, så vi alle kan flyve sikkert. Her ligger der et stort uforløst potentiale, siger Frode Scott Nilsen, tiltrædende CEO, Weibel Scientific. 

  • For fem år siden havde Weibel en omsætning på 217 millioner kroner og en medarbejderstab på 100.
  • I dag er omsætningen på 367 millioner kroner, og medarbejderstaben tæller 255 ingeniører og teknikere.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156