23948sdkhjf

Aftale på plads: Bedre rammer for udbygning af Københavns Lufthavn

Regeringen, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har aftalt at arbejde for en lov, som skal skabe gode rammer for udvikling og fremtidssikring af Københavns Lufthavn i Kastrup.

Det skriver Indenrigs- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Sammen er parterne enige om at styrke rammerne for den fremtidige udvikling af lufthavnen gennem ændringer af udbygningsloven for lufthavnen.

Lufthavnens position som internationalt knudepunkt er udfordret af andre nordeuropæiske lufthavne, og arealet i lufthavnens nordområde, hvor terminalkompleks og standpladser er placeret, er allerede intensivt udnyttet.

Konkret skal ændringerne blandt andet muliggøre en udvikling af terminalerne og ændringer af landingsbanerne inden for lufthavnens eksisterende arealer. Det skal sikre, at lufthavnen også fremover kan tilbyde en kapacitet og et serviceniveau, der matcher de internationale konkurrenter, og gør det nemt for både forretningsrejsende og private at rejse til og fra Danmark, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

- Udviklingsplanen skal også ses i sammenhæng med regeringens nyligt fremlagte strategi for, hvordan vi bliver et Power-to-X-foregangsland, så blandt andet flytrafikken kan blive mere klimavenlig, siger transportminister Benny Engelbrecht i meddelelsen.

I 2019 anvendte omkring 30,3 mio. passagerer Københavns Lufthavn til enten udrejse, ankomst eller transfer. Det er Københavns Lufthavne A/S' forventning, at man vil opleve en gennemsnitlig passagervækst på 2-2,5 procent per år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11