23948sdkhjf

Landsret stadfæster historisk mobbedom

Det er arbejdsgivers ansvar at sikre et ordentligt psykisk arbejdsmiljø. Det har Vestre Landsret i Viborg torsdag slået fast, efter den har stadfæstet byrettens dom, der gav 49-årige Heidi Nowakowski medhold i en retssag om mobning på arbejdspladsen.

- Jeg håber, at vores ledere fremadrettet vil forstå vigtigheden i at sørge for et godt psykisk arbejdsmiljø for deres ansatte, siger Heidi Nowakowski til Fagbladet FOA.

Fra januar 2014 til sommeren samme år blev Heidi Nowakowski som social- og sundhedsassistent udsat for mobning af kolleger på det bosted, hun arbejdede. Og selvom ledelsen blev gjort opmærksom på problemet, blev det ikke stoppet.

Siden er mobningen af Heidi Nowakowski blevet anerkendt som arbejdsskade. En skade, som har kostet hende 95 procent af hendes erhvervsevne efter erstatningsansvarslovens regi.

I dommene er der lagt vægt på, at arbejdsgiveren ikke har gjort nok for at stoppe mobningen af Heidi Nowakowski. Derfor er regionen blevet dømt til at betale en erstatning på 2,3 millioner kroner.

Maria Melchiorsen, forbundssekretær i FOA, mener, at dommen har 'gigantisk stor' betydning.

- Det viser med al tydelighed, at arbejdsgiver ikke bare kan lukke øjnene for mobning og ignorere problemerne, der er i det psykiske arbejdsmiljø. I dette tilfælde har mobningen ødelagt et liv. Det kan den ændrede retspraksis forhåbentlig gøre en ende på i fremtiden, siger Maria Melchiorsen til Fagbladet FOA.

Region Midtjylland valgte tilbage i januar at anke dommen. Som områdechef for Specialområde Hjerneskade i regionen siger Ann-Christina Frederiksen efter landsrettens dom:

- Vi er selvfølgelig stadig ikke enige i dommen. Ellers ville vi ikke have anket den i sin tid. Og det er vi ikke, da vi ikke vidste, at vi havde en medarbejder, der blev mobbet, siger Ann-Christina Frederiksen til Fagbladet FOA.

- Det var jo beklageligt, at vi ikke vidste det, og det er beklageligt, at vi derfor ikke har kunne ændre på det i 2014, da medarbejderen var ansat. For uanset hvad dommen siger, så har vi haft en medarbejder, der havde det skidt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141