23948sdkhjf

Konkursramt hanefabrik har fået ny ejer

Virksomheden Brdr. Christensen, der har hjemme i Skuderløse ved Næstved, blev erklæret konkurs i midten af oktober.

Siden har advokat Nicolai Dyhr arbejdet intenst på en løsning for, hvad der skal ske med konkursboet. Tiden var efterhånden ved at rinde ud med hensyn til at finde en køber, der ville overtage konkursboet med henblik på videre drift.

Men nu er det alligevel lykkedes.

- Jeg har efter længevarende forhandlinger solgt til en indisk køber - en større indisk og Dubai-baseret industrikoncern, fortæller Nikolai Dyhr.

Flot købesum

Det drejer sig om den indiske koncern Anand Group. Virksomheden er blandt andet producent af komponenter til bilindustrien. Med overtagelsen af Brdr. Christensen får de nu en hæderkronet producent af toldhaner og ventiler til olie- og gasindustrien ind i koncernen - et forretningsområde de allerede er bekendte med, idet de driver en tilsvarende fabrik i Indien.

- De har en del aktiviteter rundt omkring i verden, men primært omkring Indien og de Arabiske Emirater. Det lykkedes at arrangere møder med virksomheden i Danmark, senest var det fem højtstående familiemedlemmer i to generationer. De har vist sig meget seriøse og betalt en flot købesum, fortæller Nicolai Dyhr.

I gang med at finde medarbejdere

For Nicolai Dyhr er salget kulminationen på flere måneders arbejde. I første omgang blev Brdr. Christensen i september sendt til tvangsopløsning, fordi der ikke var indleveret noget årsregnskab. Herefter blev selskabet taget under rekonstruktion, men Nicolai Dyhr måtte konstatere, at selskabet ikke stod til at redde, og en konkursbegæring blev indgivet.

Nu er der altså atter udsigt til, at der kommer gang i fabrikken i Skuderløse.

- Det har været hulens svært at finde den rette køber, men vi er lykkes med at lave en løsning, som panthaverne er godt tilfredse med. De nye ejere genåbner nu virksomheden i Skuderløse og er i gang med at ansætte nye medarbejdere, lyder det fra Nicolai Dyhr, der fortsætter:

- Jeg havde måske muligheder for ejendommen og virksomheden, men vi fandt den økonomisk bedste løsning samtidig med, at vi har reddet et større antal arbejdspladser.

- Jeg håber, at de lokale i Skuderløse bliver glade, for de nye ejere har store planer for virksomheden fremover, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141