23948sdkhjf

Udbygningsaftaler: Søsætter undersøgelse af topembedsfolk

Aalborg Kommunes håndtering af frivillighedsprincippet i forbindelse med udbygningsaftalerne, som i vidt omfang ikke skete efter reglerne, kan føre til ansættelsesretlige tiltag for to topembedsmænd; direktør på by og landskabsforvaltningen Anders Fokdal samt stadsarkitekt Peder Baltzer.

I forlængelse af, at konklusionerne i Horten Advokatpartnerselskabs undersøgelse af kommunens håndtering af udbygningsaftaler over en 10 år lang periode, er blevet præsenteret, skal der sættes gang i den personalejuridiske undersøgelse af to ledende embedsfolk.

Det besluttede Magistraten i Aalborg officielt mandag, oplyser Aalborg Kommune. 

– Den personalejuridiske undersøgelse er et nødvendigt og naturligt næste skridt, og vi vil på baggrund deraf drage de nødvendige konklusioner. Samtidig er det vigtigt at prioritere hensynet til de ansatte og at pointere, at ingen har handlet for egen vindings skyld – det er en belastende situation, hele forvaltningen er bragt i, og derfor er det også vigtigt, at processen er ordentlig og gennemsigtig, fremgik det af en skrivelse fra Aalborg Byråd efter at konklusionerne i Horten Advokatpartnerselskabs arbejde blev offentliggjort. 

Mens undersøgelsen står på er direktøren for By- og Landskabsforvaltningen samt Stadsarkitekten hjemsendt med løn.

Forventes afsluttet i februar

Undersøgelsen skal munde ud i en vurdering af, om der er grundlag for at iværksætte ansættelsesretlige tiltag over for medarbejdere i kommunen som følge af advokatundersøgelsens konklusioner. 

Afsæt for undersøgelsen er det skriftlige materiale, som har indgået i advokatundersøgelsen af kommunens håndtering af udbygningsaftaler. Det suppleres med interviews af nuværende medarbejdere, der har været involveret i den omtalte sagsbehandling. Dette kan desuden suppleres med interviews af andre nuværende medarbejdere samt tidligere medarbejdere, lyder det fra kommunen. 

Undersøgelsen gennemføres af et eksternt konsulenthus og forventes afsluttet i februar 2022.

Stop på Spritten startede sagen

Presset for at sætte den uvildige undersøgelse af Aalborg Kommunes håndtering af udbygningsaftaler voksede efter, at  folkene bag Spritten A/S, en del af omdannelsen af Aalborgs gamle spritfabrik til en ny bydel, i juni i år satte deres projekt på pause.  

Ifølge idemand bag Spritten-projektet, Martin Nielsen, satte selskabets juridiske rådgivere spørgsmålstegn ved lovligheden af den udbygningsaftale, som var indgået med Aalborg Kommune. 

I juli kom det så frem, at rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen (S), i oktober 2019 om et projekt på Aalborgs Østre Havn havde udtalt sig på en måde, som kunne tolkes i strid med reglerne for udbygningsaftaler.

I første omgang krævede byrådsmedlemmer fra Venstre og Dansk Folkeparti en uvildig advokatundersøgelse. 

Opbakninge til den uvildige undersøgelse voksede hen over sensommeren. Den 9. september vedtog By- og Landskabsudvalget så et kommissorium for en advokatundersøgelse og anmodede Horten om at forestå
undersøgelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063