23948sdkhjf

Aquaporin skifter topchef

Danske Aquaporin, der udvikler teknologi til vandfiltrering, skifter ud på posten som CEO i selskabet.

Ny mand på topposten fra 1. januar 2022 er den hidtidige CCO og viceadministrerende direktør, Matt Boczkowski, mens selskabets stifter og CEO frem til nu, Peter Holme Jensen, udnævnes til chief innovation officer hos Aquaporin og får det fremtidige ansvar for virksomhedens Deep Tech-afdeling og Open Innovation.

Rotationen i Aquaporins øverste ledelse sker samtidig med, at selskabet har offentliggjort regnskabet for tredje kvartal. Regnskabet viser, at Aquaporin oplever udfordringer i forsyningskæderne i kølvandet på corona-pandemien. På trods af dette har virksomheden fået gang i salget af sine patenterede vandrensningsløsninger.

Bestyrelsesformand Niels Heering glæder sig over det kommercielle gennembrud samtidig med, at han takker Peter Holme Jensen for at have flyttet Aquaporin fra at være en forskningsvirksomhed til at være en kommerciel virksomhed.

- På trods af corona-udfordringerne har vi nu fået bevist, at der er et kommercielt potentiale i vores banebrydende udvikling af vandrensning. Peter Holme Jensen har skabt noget, vi ser alt for sjældent i dag; mængden af tålmodighed og fokus, der kræves gennem årene for at udvikle Aquaporin fra en forskningsvirksomhed til en kommerciel virksomhed, skal ikke undervurderes. Peter Holme Jensen har haft en klar vision fra begyndelsen, og jeg er overbevist om, at Matt Boczkowski er den ideelle nye administrerende direktør til at fortsætte med at gøre denne vision til virkelighed og tage Aquaporin til næste niveau, siger han.

Stærk ordreaktivitet

Han forklarer, at Aquaporin forventer en stærk ordreaktivitet i fjerde kvartal af 2021. Dette positive momentum ses primært i forretningsområderne ”drikkevand” og ”industrielt spildevand”, hvor forventningen er at øge ordrebogen til 15-20 millioner kroner for hele 2021.

- Men vi står også over for udfordringer i forsyningskæden, der kan forsinke nogle forsendelser ud af fjerde kvartal og er vidne til en længere end forventet beslutningsproces om nogle muligheder med høj sandsynlighed. Selvom den kommercielle aktivitet er væsentligt højere i forhold til tidligere år, hælder vi til den forsigtige side, når det kommer til vores evne til at indregne omsætning. I stedet vælger vi at vejlede i intervallet 6-10 millioner kroner, mens vi øger ordrebogen for 2022 med ikke-afsendte ordrer og længerevarende kommercielle forhandlinger, siger Niels Heering.

Aquaporin modtog i starten af juli en ordre fra det tyrkiske konglomerat Vestel om systemer til rensning af drikkevand i private hjem. Det er den største enkeltordre i Aquaporins historie, der i tredje kvartal fulgte opdateringen op med endnu en signifikant ordre på flat sheet med et globalt consumer brand i Kina.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125