23948sdkhjf

Bedre end forventet for nordjysk byggefirma efter "et meget udfordrende år"

Familiefirmaet Toppenberg H.O.K i Nørresundby tredobler omsætningen, viser byggefirmaets netop offentliggjorte 2020/21-årsregnskab, som blev afsluttet ved udgangen af september. 

"Det har været et meget udfordrende år, med både corona og grupper af materialer med ekstraordinære prisstigninger. Coronaen påvirkede mest den første del af året og prisstigningerne den sidste del af året", skriver ledelsen i årsrapporten og bemærker desuden, at "begge dele har påvirket resultatet negativt".

- Det er svært at gøre præcist op, men corona-nedlukningen og de stigende priser på materialer har kostet os lidt. Nogle opgaver skulle løses på en anden måde, end vi ellers ville have gjort, og overskuddet på andre opgaver har været begrænset, uddyber Erik Toppenberg, der er tømrermester, indehaver og tredje generation i tømrer- og snedkervirksomheden, til Nordjyske.dk.

Overskuddet blev trods udfordringerne 2,9 mio. kr. mod 1 mio. kr. i 2019/20, og det betegens da også "tilfredsstillende og bedre end budgetteret" i årsrapporten. Her udpeger ledelsen også forklaringen: Omsætningen var væsentlig højere end budgetteret.

Vækst har der også været i antallet af ansatte. 11 flere kom der til sidste år, så tømrerfirmaet i gennemsnit havde 75 ansatte, og nu og her mangler firmaet yderligere fire. Til Nordjyske fortæller Erik Toppenberg, at der ikke har været problemer med at finde de rette folk, så man ikke har skullet sige nej til opgaver. 

Med en godt fyldt ordrebog forventer Toppenberg-toppen nu, at 2021/22 ender med stort set samme omsætning, ligesom der er budgetteret med samme resultat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094