23948sdkhjf

Møbelproducent har fået fod på USA - sætter rekord på top og bund

Efter en hård start på det amerikanske marked har Unique Furniture fået fodfæste i guds eget land, og det er langt fra det eneste, der det seneste år har flasket sig for den Kolding-baserede virksomhed. I det dugfriske regnskab er der nemlig sat rekorder på både top- og bundlinje, og ifølge medejer og adm. direktør Flemming Lindtofte er væksten trukket bredt på tværs af markeder og segmenter.

– Det er over en bred kam, og vi har virkelig kunnet mærke, at corona-effekten har givet vind i sejlene, fortæller direktøren, der oplyser, at omsætningen er vokset med omtrent 30 pct.

Af årsrapporten kan man læse, at bruttofortjenesten i samme ombæring er vokset fra 49,6 til 81,1 mio. kr., og på bundlinjen er resultatet før skat blevet ikke mindre end 75 pct. større end det foregående års og ender på 34,9 mio. kr.

En kæmpe gamechanger

Ifølge Flemming Lindtofte skal en del af forklaringen på fremgangen findes i USA, hvor virksomheden etablerede sig med et datterselskab i 2016.

– USA var lidt en akilleshæl for os i de første år, fortæller direktøren om den del af forretningen, der nu for første gang tegner sig for et overskud.

– Det er et resultat af, at vi har fokuseret mere på de ting, vi mener er vores kerneforretning, især online-delen fylder meget på det amerikanske marked, og så har vi forstærket vores eget setup med eget lager og egen distribution, forklarer han.

 – Det har virkelig været en kæmpe gamechanger for os, at vi har taget distributionen hjem og selv fået kontrol over den del – og så har vi selvfølgelig også fået flere amerikanske kunder, og det hjælper jo alt sammen, lyder det.

Året har også budt på nye markedsindtog i det sydamerikanske, hvor flaget er blevet plantet i Mexico, Chile og Venezuela trods verdensomspændende restriktioner og rejsebegrænsninger.

– Når sådan en pandemi sætter ind er det jo svært at rejse nogen steder, men det er det også for indkøberne, så man finder nye veje, og det har vi haft god succes med – da vi igen kunne rejse, havde vi derfor allerede en masse møder sat op, så vi kunne rejse over og lukke nogle aftaler, fortæller Flemming Lindtofte.

Forsyningsforstyrrelser kalder på forandring

Helt uden udfordringer har året dog ikke været for Unique Furniture, der får fremstillet hovedparten af sine produkter hos underleverandører i Fjernøsten.

 – Forsyningskæderne er et kæmpe problem, og vi slås virkelig på alle fronter på lige det område, fortæller direktøren.

Et er imidlertid de forsinkede leverancer og den store uforudsigelighed, et andet de voldsomt stigende fragtpriser, og især det sidste ser Flemming Lindtofte problemer i.

 – Det er jo ganske alvorligt, og fortsætter det på den måde, vil forsyningskæderne inden for nogle år se helt anderledes ud – man kan simpelthen ikke handle møbler med de fragtrater, lyder det.

Allerede for tre år siden fik toldkrigen mellem USA og Kina møbelvirksomheden til at rykke en stor del af produktionen til Malaysia, Vietnam og Indonesien, men nu tyder meget altså på, at man snart skal i markedet efter nye og nærmere underleverandører.

 – Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed, at mange i branchen ser sig om efter andre ben at stå på. Det gælder også os, og med hensyn til Nordamerika kigger vi eksempelvis i Mexico og Brasilien, men vi ser os også om i Europa, fortæller Flemming Lindtofte.

Unique Furniture af 14. juni 2007 A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 81,1 49,6
Driftsresultat 44,6 19,2
Resultat før skat 34,9 20,1
Årets resultat 27,8 15,2
Balancesum 116,6 78,0
Egenkapital 54,3 26,6
Gns. antal ansatte 96 91
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109