23948sdkhjf

Fond lægger millioner i aarhusiansk lysvirksomhed

Den aarhusianske lysproducent Chromavisio, der udvikler døgnrytmelys til blandt andet plejehjem og demensenheder har netop modtaget en investering på 37 millioner kroner.

Den gavmilde giver er den europæiske fond Impact Partners, og pengene skal rulle Chromavisios løsninger ud til endnu flere patienter og demensramte.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Chromaviso har i dag implementeret lys i mere end 2.500 projekter på 130 hospitaler og plejehjem i hele Norden.

- Markedet er klar, og vi er klar. Med Impact ombord har vi nu muligheden for at sætte yderligere tempo på udrulningen i Norden og samtidig fortsætte vores langsigtede strategi med at sætte højeste standard for viden, evidens og teknologi. Flere skal have fordelen af lysets gavnlige effekter på sundhed og livskvalitet, og det er vores ambition, at lys bliver en fast del af behandlingsmiljøerne – også udenfor Norden, siger Anders Kryger.

Kun begyndelsen

Chromavisio har udviklet lys, der følger døgnrytmen, så patienter der typisk er meget indenfor stadig får en naturlig påvirkning gennem lys. Såledesn starter lyset blødt som en solopgang, glider over i dagslys, og slutter med skumring og lav belysning om natten.

Årligt bliver mere end 500.000 patienter og demensramte i Skandinavien behandlet i virksomhedens lys. Chromavisos løsninger bliver anvendt af flere og flere behandlingssteder, senest på det nye Neurocenter i Rigshospitalet. Men det er kun begyndelsen, forklarer medgrundlægger og CEO, Anders Kryger.

- Interessen for at tænke lys ind i store byggeprojekter er steget markant de sidste år. De nye hospitaler og plejehjem ønsker – ligesom os - at miljøet skal være en medspiller i patienternes helbredelse og i arbejdsmiljøet (…) Samtidig oplever vi, at de kunder, som har haft vores døgnrytmelys i nogle år, begynder at komme igen med et ønske om at udbrede løsningen til større arealer eller flere afdelinger, siger han.

Femdobling af markedet

Ifølge Anders Kryger skal investeringen fra Impact sikre en realisering af Chromavisos ambition om en femdobling af omsætningen i nichemarkedet sundhed i Norden og på sigt i Europa.

Der skal investeres i skalering af forretningen, herunder nye innovationsprojekter, øget digitalisering samt en intensivering og internationalisering af salgsindsatsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125