23948sdkhjf

Dansk byggebranche vil lokke ledige svenskere over sundet

Manglen på arbejdskraft i byggebranchen får nu BAT Kartellet, byggefagenes paraplyorganisation, til at tage utraditionelle metoder i brug.

På et møde i Malmø fredag vil BAT Kartellet indtage rollen som Kirsten Giftekniv og forsøge at matche ledige svenskere med arbejdsgivere i den danske bygge- og anlægsbranche. Det skriver Fagbladet 3F.

- De har ledige i Skåne, og vi har mangel på arbejdskraft, så det er jo et glimrende match. Vi vil gerne invitere dem hertil, og det gælder både erfarne håndværkere, men også folk med lavere kundskabsniveau, som kan læres op. Alene til Femern-byggeriet mangler der omkring 3.000 sæt hænder, siger Gunde Odgaard, sekretariatsleder i BAT-Kartellet.

Femern-forbindelsen mellem Lolland og det tyske fastland er danmarkshistoriens største anlægsprojekt og i fuld gang.

Ud over BAT-Kartellet er det fagforeningen 3F, arbejdsgiverorganisationen DI Byggeri og repræsentanter for Femern-projektet, der vil prøve at lokke svenske medarbejdere til, blandt andet ved at fortælle om de gode lønninger i den danske byggebranche.

På den svenske side af sundet er det byggefagforeningen Byggnads samt de lokale elektriker- og malerforbund, der vil hjælpe ledige medlemmer med at finde et job i Danmark.

- Vi har blandt andet inviteret arbejdsløse bygningsarbejdere og malere fra vores a-kasse, men alle, der er nysgerrige på at arbejde i Danmark, er meget velkomne. Vi har ikke tidligere lavet lignende tiltag, så det bliver spændende at se, hvad det fører til, siger Kati Hollosy Boo, talsperson for Byggnads i Skåne, til Byggnadsarbetaren.

Torsdag var der mere end 50 tilmeldte til arrangementet.

Det går lige nu så stærkt i byggeriet, at det ifølge Danmarks Statistik er 48 pct. af virksomhederne, der oplever mangel på arbejdskraft i en grad, så det går ud over produktionen. Det er højere end niveauet før finanskrisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172