23948sdkhjf

Holch-Poulsen ejet virksomhed solgt til nordisk IT-gigant

Aarhus-virksomheden Plandisc, der udvikler digitale årshjul, er blevet købt af en af nordens største IT- og softwarevirksomheder Visma.

Plandisc har indtil nu blandt andet været ejet af Bestseller-direktør og ejer Anders Holch-Poulsen, der har siddet på lige over 35 procent af virksomheden i følge CVR. Men nu er Plandisc altså kommet på norske hænder, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Visme har hovedkontor i Oslo og opererer på tværs af Norden, Benelux, Centraleuropa og Østeuropa. Koncernen har mere end 13.000 ansatte en omsætning på NOK 18.675 millioner i 2020 (14 millioner DKK).

- Vi er stolte over at været nået hertil; at få Visma som strategisk partner og ejer. De kan med deres branchekendskab og nordiske markedsandele løfte vort digitale årshjul til next level – til gavn for både nye og nuværende kunder, siger managing director Torben Stigaard.

Sidder godt på Aarhus

Med opkøbet af Plandisc fylder Visma efterhånden en del i det aarhusianske erhvervsliv.

Det er under et år siden, at Visma-koncernen føjede det aarhusianske konsulenthus Ditmer til Customs Solutions-divisionen i Visma, som i Aarhus også dækker over Visma Consulting, business analytics-huset Kapacity, web-bureauet Co3, ESDH-virksomheden IMS, softwarehuset Visma Local Government samt konsulentvirksomheden IT Minds. P

landisc kommer til at stå som et selvstændigt selskab i Visma på lige fod med de andre opkøb, som Visma har gjort de senere år.

- Plandisc bliver en del af et meget stærkt økosystem - ikke blot i Aarhus - men også i Danmark, Norden og resten af Europa. Det betyder også, at vi allerede nu ser konkrete muligheder for et samarbejde med en lang række forskellige Visma selskaber, hvilket helt sikkert vil være med til at katalysere Plandiscs vækst yderligere fremover, siger Lars Berthelsen, dansk direktør i Visma Costum Solutions.

Om Plandisc

Plandisc blev etableret i 2012 af Morten Mellergaard og Mads Nielsen med henblik på at lave et planlægningsværktøj for skoler, men har siden oplevet en stigende interesse fra forskellige brancher.

Udviklingen af det digitale årshjul er derfor gået i retning af at understøtte planlægningsprocesser i forskellige typer organisationer og virksomheder, hvor man har oplevet et behov for kortlægning af virksomhedernes rytme i det digitale årshjul.

Opdateres...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14