23948sdkhjf

Efter pressemøde: Erhvervslivet vil have kompensationspakker tilbage

Genindfør kompensationspakkerne, og fremlæg en langsigtet plan for coronahåndteringen.

Sådan lyder opfordringen fra Mia Amalie Holstein, der er cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark.

- Vi ser igen-igen, at enkelte brancher bærer hele regningen for coronakrisen. Det er simpelthen ikke rimeligt, for det er en samfundsbeslutning.

- Derfor er det ikke i orden, at der ikke bliver åbnet for kompensationspakker i det øjeblik, at staten begrænser erhvervslivet, siger hun.

Under coronakrisen indførte politikerne en række hjælpepakker - dels til hjælp til likviditet, dels til kompensation og godtgørelse.

SMVdanmark repræsenterer små og mellemstore virksomheder. Ifølge cheføkonomen kan flere af dem mærke, at kunder og borgere reagerer øjeblikkeligt på tale om høj smitte og restriktioner.

Regeringen indstillede mandag til, at coronapas genindføres for at bremse smitten.

- Der er aflysninger, og der er julefrokoster, som ikke bliver bestilt, så vi kan nogle steder se det i markedet med det samme.

- Og vi har det set det to gange før, så vi ved, at der er en reaktion med det samme, når det gælder oplevelser og arrangementer, som folk synes er nice-to-have og ikke need-to-have, siger hun.

SMVdanmark opfordrer desuden til at fremlægge en langsigtet strategi.

- Coronakrisen slår hårdt ned i få virksomheder, men til gengæld rigtig hårdt. De er meget pressede, så de har brug for at kunne se sig igennem. Skal de overleve det frem til januar eller februar, eller er det den nye normal?

- Folk har brug for at vide, hvad der skal ske hvornår, og hvilken strategi vi følger.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.127