23948sdkhjf

Bladt Industries vinder største TP-ordre i virksomhedens historie

Bladt Industries har netop underskrevet en stor kontrakt med det amerikanske energiselskab Dominion Energy om levering af 176 transition pieces/overgangsstykker til den amerikanske havvindmøllepark Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW).

Det er den største ordre i virksomhedens historie. 

- Vi er meget stolte over, at Dominion Energy har valgt os til denne opgave. CVOW er den største havvindmøllepark i USA, og den første, der er ejet af et amerikansk energiselskab. Med denne ordre får vi nu et endnu bedre afsæt i det amerikanske marked og får mulighed for at deltage i den grønne omstilling i USA og være med til at skabe mere end 1.000 grønne amerikanske arbejdspladser, siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries som har underskrevet den store kontrakt i Richmond, Virginia.

Produktionen starter i marts 2023 på Bladts produktionsfaciliteter i Aalborg og forventes færdig i juli 2025. Hver enkelt TP er op til 30 meter høj, næsten 8 meter i diameter og vejer mellem 540 og 570 tons:

- Vi er verdens førende på området og har indtil videre leveret fundamenter til en tredjedel af alle verdens havvindmøller. Med denne ordre, som er den største TP ordre i Bladts historie, konsoliderer vi denne position, siger Anders Søe-Jensen.

Havvindmølleparken skal etableres godt 40 kilometer ud for den amerikanske østkyst ved Virginia og bliver Amerikas største havvindmøllepark med en 2,6 GW-produktion, som kan forsyne op til 660.000 amerikanske boliger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.158