23948sdkhjf

Vestas skifter ud i direktionen: Succesfuld CFO stopper

Efter næsten ni år som koncernøkonomidirektør (CFO) i Vestas forlader Marika Fredriksson vindmølleproducenten den 1. marts 2022

Hendes stilling overtages i stedet af Hans Martin Smith, der er CFO i Vestas Northern & Central Europe.

- Marika Fredriksson har haft en enorm betydning for både Vestas og vindenergiindustrien som helhed, og hun har spillet en nøglerolle i opbygningen af Vestas’ stærke økonomiske fundament og markedsledende position. Jeg har kendt Marika professionelt og privat i omkring ni år, først som medlem af bestyrelsen og siden som koncernchef, hvilket har været et stort privilegium, og nu da Marika ønsker at fokusere på sit bestyrelsesarbejde, er vi glade for, at vi har en stærk efterfølger i Hans Martin Smith, som jeg glæder mig til at byde velkommen i direktionen. Ud over at have en lang og alsidig karriere i Vestas bag sig, har Hans alle de rette kompetencer og karaktertræk til at efterfølge Marika og understøtte vores fortsatte rejse mod at blive den globale leder inden for bæredygtige energiløsninger, siger Henrik Andersen, koncernchef og CEO i Vestas.

Hans Martin Smith startede i Vestas i 2004. Før han blev CFO for Vestas Northern & Central Europe i 2018 har han indtaget forskellige lederroller inden for flere finansområder, inklusiv head of group treasury & investor relations, samt lederroller i corporate strategy og technology.

I løbet af sin tid som CFO for Vestas Vestas Northern & Central Europe er forretningsenheden vokset fra en omsætning på 3 milliarder euro til omkring 7 milliarder euro i 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.171