23948sdkhjf

50 nye medarbejdere: Treco overtager nordjysk underleverandør

Metafix, der i mere end 35 år har haft speciale i rustfri stål og metal, har netop solgt virksomheden til Treco i Aalestrup. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Dermed afhænder nuværende ejer af Metafix Anders Krogh sit livsværk, og samtidig overtager Treco virksomhedens 50 medarbejdere og 8.500 kvadratmeter store produktionshal i Hadsund.

Metafix har med administrerende direktør Anders Krogh ved roret opbygget en velfungerende organisation omkring systemleverancer af alt lige fra bearbejdning til overfladebehandling, bejdsning og montage af rustfrit stål og andre metaller. Virksomheden omsatte i seneste regnskabsår for godt 40 millioner kroner.  

Hadsund-virksomheden råder over en fuldautomatiseret maskinpark med højteknologisk udstyr, og virksomhedens 50 medarbejdere er vant til at håndtere hele processen fra prototyping, konstruktion og design til produktion og levering af metalemnerne.

Treco forventer at ramme en omsætning på 400 millioner kroner i indeværende regnskabsår, og virksomheden er især vokset inden for skræddersyede pladeløsninger samt sorteringssystemer til postvæsener over hele verden. Selvom Treco har udvidet med flere tusinde nye kvadratmeter og alene i år har ansat mere end 120 medarbejdere, hvilket er næsten en fordobling i forhold til 2019, har virksomheden haft svært ved at følge med efterspørgslen.

Med købet af Metafix får Treco dog adgang til en veluddannet organisation og et komplet produktionssetup, der fra dag ét kan bidrage til Trecos fortsatte vækst. Samtidig sigter Treco efter at udbygge samarbejdet med Metafix’ eksisterende kunder, så der for begge selskabers vedkommende er lagt op til en vækstrejse de kommende år.

- Metafix har en god placering i Hadsund, dedikerede medarbejdere og en moderne højteknologisk produktion, der bidrager optimalt til nogle af de opgaver, hvor vi mangler ekstra båndbredde og kapacitet. Vi har længe haft et godt øje til virksomheden, og at tidspunktet nu er rigtigt for Anders Krogh til at afhænde sit livsværk, er nærmest perfekt timing. Vi går ydmygt til vores nye kollegaer og kunder, og virksomheden fortsætter som selvstændigt selskab. Vi er derfor meget tilfredse med, at vi nu kan fortsætte udviklingen sammen med Metafix, siger Lars Vadsholt Jørgensen, CEO i Treco, der siden 1992 har været drevet af de tre stiftere Allan Prang, Per Therkildsen og Preben Pedersen.

Også for Metafix’ eneejer, 70-årige Anders Krogh, er det oplagt at lade Treco videreføre virksomheden, der alle dage har været kendt for et højt fagligt niveau og stor loyalitet hos medarbejderne.

- Det er naturligvis lidt vemodigt at skulle sige farvel til en virksomhed, hvor jeg har haft min gang i 35 år, men jeg kan ikke komme i tanke om en bedre ny ejer end Treco. Vi deler værdier og har den samme fagligt funderede indstilling til arbejdet med metal, og det glæder mig meget, at jeg nu har sikret fremtiden for både virksomheden og mine medarbejdere de næste mange år, kommenterer Anders Krogh.

Treco kan med det samme lægge en relativt stor mængde opgaver over i Metafix, som Treco ellers har været afhængig af underleverandører til at udføre. Dermed forventer Treco at kunne løfte omsætningen i Metafix til mere end det dobbelte sammenlignet med i dag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14