23948sdkhjf

Ny kontrakt: Fynboer skal levere mere fitnessudstyr til ESA og NASA

Cyling, tovtrækning og 30 forskellige vægtløftningsøvelser.

Man skal slide i det som atronaut, for at holde gang i kredsløbet og muskelmassen, når man er ude i rummet.

Se et billede af rumudstyret her

Og det sørger den fynske producent af rum-træningsudstyr Danish Aerospace Company (DAC) for, at man kan. 

Virksomheden har netop underskrevet en kontrakt med det europæiske rumagentur ESA om levering af endnu en model af firmaets E4D-motionsudstyr, der skal med ombord på rumstationen ISS. 

Kontraktsummen lyder på 8,5 millioner kroner, oplyser DAC i en selskabsmeddelelse.

Fra demo til praksis

I første omgang lød ordren på udstyr, der alene skulle bruges som demonstration på ISS, og dermed være en forløber for efterfølgende versioner, der kan bruges på rumstationen ved Månen og på bemandede ture til Mars.

Men nu vil NASA, der også er tilstede på ISS, gøre "rigtig" brug af udstyret allerede nu, og derfor skal rumagenturet bruge en ekstra version made in Odense til at være reserve for den anden. Samtidig bliver E4D-motionsudstyret en del af standardudstyr for astronauterne på Den Internationale Rumstation ISS.

- Vi er spændte på at se, hvilke andre muligheder E4D og vores andre produkter vil bringe DAC i fremtiden. Rumfart er i disse tider et fascinerende område, hvor en del nye rumstations projekter løbende annonceres og udvikles, siger siger administrerende Direktør, Thomas A. E. Andersen.

DAC oplyser, at E4D-udstyret forventes sendt afsted mod ISS i 2023.

FAKTA

E4D-udstyret kombinerer cykling, roning, tovtrækning, og 30+ andre vægtløftningsøvelser i ét udstyr, der giver astronauterne en komplet workout og større træningsfleksibilitet i deres daglige træning i rummet.

Danish Aerospace Company  beskæftiger  ingeniører  og  teknikere indenfor  både  mekanik, elektronik  og  software  der  leverer  avancerede  tekniske produkter  og  teknisk  service til  vores kunder.

Til  dato  er  omkring  3,2  ton  af  firmaets  udstyr  blevet  sendt  i  rummet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109