23948sdkhjf

Kinesere køber dansk vingespecialist

Den kinesiske virksomhed Clobotics har gennem datterselskabet Clobotics Denmark overtaget den sydjyske virksomhed Danish Blade Service.

Danish Blade Service er specialiseret indenfor vedligehold og reparation af vindmøllevinger og servicerer kunder i hele Europa.

- Vi glæder os over at byde Brian Bendixen og Lars Andersen velkommen i Clobotics. Fra dag ét af har vi bestræbt os på at blive førende indenfor teknologiske løsninger på vindmøllemarkedet. Vi startede med inspektion af vindmøllevinger og dataanalyser, og vi er nu klart nummer et i Kina og stærkt repræsenteret i Europa, Sydafrika, Sydøstasien og Nordamerika, siger George Yan, group CEO for Clobotics, og fortsætter:

- Med introduktionen af vores nyudviklede vingereparationsrobot, egne vingespecialister og DBS’ store kendskab til branchen er jeg overbevist om, at vi kan tilbyde omfattende teknologiske løsninger for hele værdikæden indenfor vindmøllevinger på O&M-markedet, hvilket ikke er set hos vore kunder tidligere. Vi ser også gode forretningssynergier ved at inkludere DBS’ operationelle ekspertise, når vi i fremtiden skal reparere vinger i Kina.

Købet af Danish Blade Service er Clobotics’ tredje opkøb i Europa siden 2020. Tidligere har kineserne købt Esbjerg-virksomheden Finetune, der udvikler kunstig intelligens til vindmølleindustrien, samt Billund-virksomheden Aerodyne AtSite, der leverer inspektions- og konsulentydelser ligeledes til vindmølleindustrien.

Hos Danish Blade Service glæder grundlægger og administrerende direktør Brian Bendixen sig til at blive en del af Clobotics.

- Dette er det rigtige næste skridt for os for at ekspandere yderlige og udvide vores forretning og for at bruge vores kendskab og erfaring mere globalt, siger han.

Bestyrelsesmedlem Kim Wichmann-Hansen tilføjer:

- Cirka halvdelen af det årlige vedligeholdelsesbudget for en vindmølle bruges til uforudsete udgifter, og eftersom vindmøller bliver stadig større, er dette den rigtige kombination af hands-on erfaring og teknologi. Siden slutningen af 2018 har vi arbejdet på vores vækststrategi, denne strategi har ført DBS videre og gjort os til en attraktiv partner hos en global spiller.

I Danmark har Clobotics hjemme i Esbjerg, men derudover har koncernen kontorer i Seattle og Shanghai.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172