23948sdkhjf

Züblin bygger 7.000 kvm medicofabrik

Novo Nordisk og Züblin har underskrevet hovedentreprisekontrakt på udførelsen af råhuset til en ny 7.000 kvm stor fabriksbygning i Kalundborg, oplyser entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse. 

Züblins andel af projektet omfatter blandt andet in situ-støbning med armering og beton, installation af præfabrikerede betonelementer samt udførelse af tagkonstruktion til fabriksbygningen. Byggeriet skal DGNB-certificeres. 

Planen om at bygge den nye fabriksbygning på 7.000 kvm på produktionsanlægget i Kalundborg, en investering på 600 mio. kr., blev annonceret af Novo Nordisk i juni 2021.

Projektet indebærer, at en eksisterende fabrik, der blev bygget i 1970'erne, vil blive revet ned, og en ny fabriksbygning vil blive opført. Ifølge virksomheden sker dette som led i at etablere yderligere kapacitet til produktion af aktive farmaceutiske ingredienser (API) til den nuværende og fremtidige produktportefølje. 

Aftaler på vej med underentreprenører

Projektet indgår i Züblins portefølje af små og mellemstore byggeprojekter.

– Kontrakten med Novo Nordisk passer godt til Züblins strategi i Danmark. Vi har en række små og mellemstore projekter bag os, og det er et område, vi ønsker at have yderligere fokus på fremadrettet, siger Züblins tekniske direktør for Byggeri & Anlæg Vest, Jens Bastrup, i pressemeddelelsen om projektet. 

– Vi har allerede opstartet de indledende arbejder på byggepladsen og er i fuld gang med at få lukket aftalerne med vores leverandører og underentreprenører, tilføjer han.

Anlæg på 1.200.000 kvm

Novo Nordisks anlæg i Kalundborg blev etableret i 1969 og dækker i dag et areal på 1.200.000 kvm og beskæftiger omkring 3000 medarbejdere.

Det forventes ikke, at der med udvidelsen skal ansættes flere medarbejdere, lød det fra Novo Nordiske i juni, da byggeplanerne blev præsenteret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125