23948sdkhjf

Den første pæl hamret i jorden til det første Håndværkskollegie

Byggeriet af landets første Håndværkskollegie i Horsens er netop skudt officielt i gang. 

Første spadestik til det 7.000 kvm store og 300 mio. kr. dyre byggeri blev taget af direktøren for Fonden for Håndværkskollegier sammen med medlem af den oprindelige udviklingsgruppe, Ida Iver.

På dagen deltog også arkitekterne bag kollegiets udformning, Cubo Arkitekter og Danø Arkitektur, samt rådgivere på byggeriet. Ligeledes deltog projektets totalentreprenør, Casa, som fik opgaven i foråret 2021, og som er med til at sikre kvalitetsstemplet på byggeriets bæredygtighed med en DGNB Guld-certificering. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Horsens borgmester Peter Sørensen hamrede den første pæl i jorden med en rammemaskine på det sted, hvor tømmer fra det første fællede træ fra Hjermind Skov i fremtiden skal stå som en del af konstruktionen.

Fakta: Håndværkskollegiet i Horsens

Bygherre: Fonden for Håndværkskollegier

Arkitekt: Cubo Arkitekter og Danø Arkitektur

Landskabsarkitekt: Schønherr

Ingeniørrådgiver: Tri-Consult

Totalentreprenør: Casa

Byggeriet består af: 84 kollegieboliger på et areal af cirka 7.000 kvm, med værkstedsfaciliteter og fællesarealer fordelt på

15.000 kvm grund.

Anlægssum: Cirka 300 mio. kr. ex. moms.

- Første spadestik er altid en stor begivenhed for os, men på dette projekt betyder dagen ekstra meget. Et kollegie for håndværkere midt i vores egen by Horsens er naturligvis et projekt, der ligger tæt på vores hjerter, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa, i pressemeddelelsen.

Binder an til Horsens' campusgrund

Bag byggeriet står BRFfonden, som har stiftet Fonden for Håndværkskollegier med det formål at skabe en række kollegier til unge under uddannelse indenfor håndværksfag. Kollegierne vil udover boliger byde på faciliteter, der kan og skal bidrage til læring, udvikling og realiseringen af ambitionen om godt håndværk.

- Vi planlægger at etablere tre kollegier, som alle i kraft af deres arkitektoniske og bygningsmæssige kvaliteter og med faciliteter, der kan understøtte beboernes faglige og personlige udvikling, kan og vil bidrage til at understøtte en positiv udvikling i tilgangen til håndværksfagene", udtaler direktør for Fonden for Håndværkskollegier og BRFfonden, Kristian May, i pressemeddelelsen om projektet.

Kollegiet bliver opført på et tidligere DSB-areal og bliver nabo til den store campusgrund ved Horsens Banegård, som i august i år åbnede døren for de studerende på Social- og Sundhedsskolen og VIA University College.

Der bliver plads til 84 håndværkslærlinge, værkstedfaciliteter og fællesarealer på kollegiet. Formålet er blandt andet at bidrage til at tiltrække nye studerende til uddannelser inden for håndværksfagene og derigennem genetablere prestigen ved at lære et håndværk og videreføre den danske håndværkstradition.

Opførelsen af byggeriet forventes afsluttet i september 2023. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156