23948sdkhjf

Inopower suser gennem 2021 med ordre på ordre

I 2020 lykkedes det elkedel-virksomheden Inopower at sælge 2-300 MW-anlæg over Teams samt idriftsætte mere end 150 MW alene i Kina.

Lidt af en pragtpræstation – Corona taget i betragtning.

Men det fortsætter for den nordjyske virksomhed.

Alene i løbet af det første tre kvartaler i 2021 er det lykkedes at hente ordrer på i alt 312 MW hjem. Fordelt på hovedmarkederne Tyskland, Danmark og Holland. Målt på MW er det dog Danmark, der tager førertrøjen på.

Her er det mestendels til fjernvarmen, at der skal leveres elkedel-teknologi – mens leverancerne til industrien mest gør sig gældende på de øvrige markeder. Og det er både hedtvands- og dampkedeltypen, der er efterspørgsel på.

At det er kommet bag på virksomheden, at det er lykkedes at hente så mange ordrer hjem, er nok så meget sagt. Man har jo selv budt på opgaverne. Alligevel er CEO Kenneth Enevoldsen en kende overrasket.

- Det er jo noget, vi har kunnet se i et stykke tid, at markedet er med os, og at det har vækstet, men det er mere, end vi har regnet med. Og vi ved jo aldrig om opgaverne går til os, siger Kenneth Enevoldsen.

Det er den allesteds nærværende elektrificering, der er med Inopower og årsag til at opgaverne popper op som små paddehatte over alt. 

- Det (elektrificering, red.) er det, der skal til, og en naturlig del af at elektrificere er anvendelsen af elkedler. De kan regulere bedre end de fleste andre teknologier og så er det en simplere og billigere løsning, hvor en lav investering giver et højt output, siger Kenneth Enevoldsen om en af årsagerne til at virksomhedens løsninger er eftertragtede.

2022 and beyond

Tidligere har Kenneth Enevoldsen fortalt, at ordrebogen var godt polstret til fremtiden, og at virksomheden skulle et godt stykke ind i 2022, før der ikke var mere at lave. Det holder altså stadig stik.

- Vi har en situation, hvor vi har ordrer til langt ind i 2022. Lige nu er vi ordremæssigt på samme niveau for 2022, som for hele 2021. Men bogen er langt fra fuld – vi vil gerne have endnu flere opgaver, siger Kenneth Enevoldsen.

Selvom det ser forrygende ud på opgave-siden, så ændrer det ikke noget i forhold til forventningerne til regnskabet for 2021. 

- Det påvirker ikke 2021 det store. Vi lukker de opgaver, vi havde regnet med at lukke, og de store ordrer vi henter i år giver ikke overskud, før de lukkes, siger Kenneth Enevoldsen, der tidligere har luftet sine forventninger til 2021. 

- Det kunne godt gå hen og blive OK, sagde han før sommeren - og det holder han stadig fast i. 

Bruttoresultatet for 2020 landede på 14,5 millioner kroner, mens resultatet før skat endte på 4,6 millioner kroner. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141