23948sdkhjf

Sofus Rex sætter sig i spidsen for grønt partnerskab

Den 1. januar tiltræder Gate 21’s nye direktør Sofus Rex. 

Han erstatter Poul Erik Lauridsen, der efter ti år har valgt at forlade Gate 21, for at blive direktør i Klimaskovfonden. 

Sofus Rex kommer fra en stilling som kontorchef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, hvor han har arbejdet med grøn omstilling. Samlet har han mere end 10 års erfaring som chef, ministersekretær og klimaforhandler i departementerne i Klima, Miljø- og Fødevareministerierne. 

- Sofus Rex har meldt sig klar til at komme ud af ministeriet og tættere på den konkrete grønne omstilling. Det er vi virkeligt glade for. Vi har i Gate 21 opnået en stærk forankring i regioner og kommuner i Østdanmark – vores nye direktør kan hjælpe os med at bygge stærkere bro til de nationale klimamål, siger Steen Christiansen, formand for Gate 21 og borgmester i Albertslund Kommune – og fremhæver også Sofus Rex’ personlige kvaliteter som et godt match med Gate 21.

- Det er afgørende, at en direktør i en partnerskabsorganisation har den musikalitet og de menneskelige kvaliteter, der samler og inspirerer både partnere og medarbejdere. Det, føler vi os sikre på, at Sofus bringer med sig. Han er konkret, praktisk og visionær – og en der kan skabe begejstring, siger Steen Christiansen.

Den nye direktør erklærer sig begejstret over den nye opgave, han har påtaget sig.

- Gate 21 er måske det bedste eksempel, vi har, på et partnerskab for handling. Det er en hel unik organisation med en særlig sjæl og ild. Og jeg glæder mig til at være med, hvor de grønne løsninger findes, testes og udbredes – helt konkret, siger Sofus Rex, kommende direktør i Gate 21.

Sofus Rex tiltræder stillingen den 1. januar 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14