23948sdkhjf

Midtjysk modulbygger fattes folk, og mange af dem

Ordrerne vælter ind hos den midtjyske modulbygger ABC Pavilloner og søstervirksomhederne Concept Living og ABC Jord & Kloak. 

Selv med cirka 150 ansatte er der brug for mange flere hænder – til sammen mangler virksomhederne 15-20 nye medarbejdere. Bygningskonstruktører, tømrersvende, gulvlæggere, VVS’ere, anlægsstruktører og administrationsmedarbejdere er på listen over ubesatte stillinger. Og der er tilsvarende brug for flere praktikanter og lærlinge:

– Vi har allerede en god håndfuld lærlinge, men kan sagtens bruge endnu flere, både almindelige lærlinge og voksenlærlinge. Vi er desuden meget interesserede i at få endnu flere praktikanter fra den akademiske verden, eksempelvis bygningskonstruktører og -ingeniører, som vi har haft gode erfaringer med tidligere, siger direktør Kjeld S. Facius, der grundlagde selskabet bag virksomhederne i 1999, i pressemeddelelsen.

ABC Pavilloner og Concept Living bygger, sælger og udlejer både midlertidig og permanent præfabrikeret modul- og elementbyggeri til blandt andet kontorer, institutioner, skoler og mandskabsfaciliteter.

Modulbyggerens medarbejderjagt afspejler en generel tendens i bygge- og anlægsbranchen. Ifølge den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik er andelen af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft steget for syvende måned i træk til 48 pct. Dette er det højeste i statistikkens historie, der går tilbage til 2005, og overgår dermed rekorden fra juli 2006, hvor andelen var 46 pct. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11