23948sdkhjf

Fra stiv kuling til positivt vakuum – nu kan køkkenkæde igen ekspandere

Blæsten går som bekendt frisk over Limfjordens vande, men det seneste år har alligevel været mere end almindelig vindomsust for Thisted-baserede Hanstholm Køkken.

Det fortæller adm. direktør Carsten B. Andersen, der netop har offentliggjort årsregnskabet for 2020/21.

Her er bruttofortjenesten vokset, mens investeringer i organisationen har ædt af overskuddet, men ikke desto mindre er der tilfredshed på chefgangen.

 – Vi starter regnskabsåret 1. maj, så forårets boom er ikke med, til gengæld har der i stort set hele perioden været restriktioner af forskellig art, fortæller han med henvisning til efterårets nedlukning af syv nordjyske kommuner og decembers nedlukning af detailhandlen.

 – Da vi så fik lov at åbne igen, så vi, at der var skabt et positivt vakuum, men det var helt henne i marts, så det er jo heller ikke noget, vi nåede at få megen gavn af i regnskabsåret, fortæller Carsten B. Andersen.

Ekspansionsplaner tilpasset

Det er omtrent fire år siden, Hanstholm-direktøren overtog ejerskabet og direktørkasketten hos, hvad der dengang var et snedkerværksted, og som siden er vokset til en køkkenfabrik med små 50 ansatte. Og han har ikke lagt skjul på, at ekspansion stod højt på prioriteringslisten i virksomheden, der i dag har 14 danske butikker.

Senest blev en ny Vejle-butik indviet i sommer, og inden året er omme, forventer Carsten B. Andersen, at butikken i Hillerød også er åbnet, men pandemien og de afledte effekter har ikke ligefrem gjort ekspansionsplanerne nemmere at indfri, medgiver direktøren.

 – Vi har måttet tilpasse planerne og se på, hvad ressourcerne rakte til. I foråret oplevede vi jo det her positive vakuum i kølvandet på genåbningen, og så er det svært at smide mange penge i nye butikker, når massevis af kunder står og venter på deres køkkener, forklarer Carsten B. Andersen.

Nu oplever han at den ekstraordinært høje efterspørgsel nærmer sig et mere normalt leje, og dermed er der altså både tid og ressourcer til at genoptage ekspansionen.

 – Nu åbner vi i Hillerød sidst på året, og så er der nok plads til en enkelt lokation mere i Danmark i løbet af det næste års tid. Men så må vi nok også lige stoppe op og trække vejret og sige ”hvor skal vi nu hen?” – for skal vi åbne mere, bliver vi efterhånden nødt til at kigge uden for Danmark, lyder det.

Carsten B. Andersen afslører dog hurtigt, at svaret på hans spørgsmål højst sandsynligt bliver Norge.

 – Det er et meget interessant marked, som vi holder øje med og holder os opdaterede på, men det kræver naturligvis nogle investeringer og at vi får sikret os de rette kompetencer til at gå ind på et nyt marked, fastslår direktøren, der understreger, at det dermed heller ikke bliver i indeværende regnskabsår, Hanstholm Køkken etablerer sig uden for de danske grænser.

 – Men det bliver helt sikkert i 2022/23 – det er en nødvendighed, hvis vi skal vokse, og måske bliver det i første omgang et andet marked end det norske, men noget skal vi helt sikkert have hul på.

Hanstholm Køkken A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 16,7 13,4
Resultat af primær drift 1,3 2,1
Resultat før skat 0,88 1,4
Årets resultat 0,69 1,1
Balancesum 45,2 33,8
Egenkapital 9,9 9,3
Antal ansatte 41 43
Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.138