23948sdkhjf

Ungt belysningsfirma fordobler bundlinjen i ”det måske hårdeste år nogensinde”

Det er mindre end fire år siden, belysningsvirksomheden Nuura præsenterede verden og Stockholmmessen for sine første lamper. I dag har virksomheden salgsaktiviteter i mere end 40 lande, og seneste årsregnskab bidrager til billedet af et ungt selskab i fremgang.

Mens resultatet før skat er mere end fordoblet og lander på 5,2 mio. kr., voksede bruttofortjenesten til 11,9 mio. kr. sammenlignet med 6,1 mio. i 2019/20. Og det til trods for, at Nuura som så mange andre har haft sit at slås med det forgangne år.

– Året 2020/21 har på mange måder været specielt. Vi har stået i en global pandemi, som har medført kæmpe usikkerhed på hele verdenshandlen. Råvarepriserne er steget, containertransporten og fragt ligger på et niveau vi aldrig tidligere har set, og vores medarbejdere har skullet arbejde hjemmefra og virkelig yde deres maksimale hver dag, udtaler adm. direktør og medstifter Nadia Lassen i en pressemeddelelse.

– Der har været så mange ubekendte, og jeg er derfor ekstra stolt over at vi har formået at vækste Nuura yderligere, både på omsætning og overskud, fortsætter hun.

Internationalt sigte

Ifølge ejerkredsen kan væksten ikke mindst tilskrives den internationale strategi, man har opereret efter fra dag et, men også den 16 mand store stab får sin del af æren. Her fremhæves omstillingsparathed og iværksætterånd, der ifølge virksomheden har været afgørende for, at store projekter fra London over Zürich til Paris kunne realiseres.

– Med en vækst på næsten 100 procent er det klart, at vi har svært ved at få armene ned. Vi har arbejdet strategisk, analyserende og hårdt for at lykkes, lyder det fra Nadia Lassen, der dog understreger, at det ikke har været en dans på roser.

– Det er måske det hårdeste år, jeg nogensinde har oplevet på grund af usikkerheden i markedet, og den usikkerhed ser ud til at fortsætte i indeværende regnskabsår, siger hun.

Ikke desto mindre er fremtidsudsigterne ifølge ejerkredsen ganske gode.

 – Men vi er positive og yder vores bedste for at få alle ender til at mødes, og for at realisere yderligere vækst i 2021/22. Vi er stadig en lille spiller internationalt, så er der kun én vej – fremad, siger Nadia Lassen.

Nuura ApS
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 11,9 6,1
Resultat før finansielle poster 5,5 3,0
Resultat før skat 5,2 2,6
Årets resultat 4,1 2,4
Balancesum 10,4 7,1
Egenkapital 4,1 2,0
Gns. antal ansatte 10 6
Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.111