23948sdkhjf

Vestjysk møbelproducent tredobler overskuddet

I vestjyske Vinderup har møbelproducenten Fumac netop kunnet præsentere en af de bedre bundlinjer i virksomhedens 65-årige historie. Resultatet efter skat svarer til lige godt en tredobling af det foregående års, og fremgangen kan blandt andet tilskrives en fem år gammel beslutning om at føje endnu et ben til forretningen.

Det er nemlig boligmøbelmarkedet der sidste år stod for den største vækst hos virksomheden, der traditionelt har haft fokus på kontormøbler. Mens eksporten kom under pres og kontraktmarkedet tegnede sig for en omsætningsvækst på 30 pct., primært båret af offentlige aftaler, lød væksten på Fumacs nyeste marked således på næsten 60 pct., og det er altså ikke kun på toplinjen, der har været fremgang.

Mens bruttofortjenesten er vokset fra 16,9 mio. kr. i 2019/20 til 23,4 mio. kr., er det ordinære driftsresultat vokset fra 4,4 til 10,2 mio. kr., og med et resultat efter skat på 10,1 mio. kr. blev bundlinjen mere end tredoblet.

 – Opsvinget især på boligmøbelmarkedet ramte også os, og vi har løbet stærkt for at kunne følge med, lyder det fra adm. direktør Per Susgaard, der særligt fremhæver indsatsen fra de små 100 medarbejdere.

Grønt sigte med sidegevinst

I en pressemeddelelse peger Fumac imidlertid på, at resultatet kunne have været endnu bedre. På lige fod med landets øvrige møbelproducenter er den vestjyske virksomhed nemlig ramt af store råvareprisstigninger, der har sat dækningsbidraget under pres.

Også presset på de globale forsyningskæder mærker man i Vinderup, men i lige netop den henseende er Fumac knapt så hårdt ramt som en del af konkurrenterne.

 – Det er en bevidst strategi, at vi indkøber fra nærmarkeder, hvor muligt, da vores vision om at ville være blandt de førende til bæredygtige møbelløsninger på det europæiske marked helt naturligt indbefatter en reduktion af CO2-udledning, fortæller Per Susgaard.

Han forventer, at den positive udvikling fortsætter, om end aktivitetsniveauet forventes at dykke en smule.

 –  Omvendt er der et stort uudnyttet eksportmarked, hvor vi er klar til at forøge indsatsen og vinde markedsandele, fastslår direktøren.

Fumac A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 23,4 16,9
Resultat af ordinær primær drift 10,2 4,4
Resultat før skat 9,7 3,6
Årets resultat 10,1 3,2
Balancesum 80,5 75,6
Egenkapital 42,4 33,3
Gns. antal ansatte 96 85
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11