23948sdkhjf

Dansk radarproducent i aftale med fransk forsvarsgigant

Den danske radarproducent Weibel Scientific har netop underskrevet en samarbejdsaftale med den franske forsvarsgigant Thales. 

Underskriftsceremonien foregik tirsdag den 28. september 2021på den danske ambassade i Paris i forbindelse med Danish Industrial Days.

Underskriftsceremonien blev overværet af både den franske og danske forsvarsminister, Florence Parly og Trine Bramsen samt prins Joachim i sin egenskab af forsvarsattache.

Nye højder

Med aftalen udvides Thales' portfolio inden for samlede løsninger til luftværn og Counter-UAS. Det sker ved hjælp af Weibel-overvågningsradaren Xenta-M5, der blandt andet kan beskytte kritisk infrastruktur som lufthavne og militærbaser mod fjentlige luft- og droneangreb.

I forbindelse med aftalen vil Thales blandt andet tilbyde en samlet løsning til det danske luftværn, som indkorporerer Weibels Xenta-M5-radar i Thales’ avancerede GBAD-løsning.

Det er forventningen at samarbejdet vil løfte både Thales’ og Weibels allerede stærke positioner på det globale radarmarked til nye højder med et produkt, der er helt unikt inden for sin kategori, oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Milepæl for relationer

Samarbejdet ses som værende en milepæl for de kommercielle relationer mellem den danske og franske forsvarsindustri. Samtidig understreger aftalen Thales’ engagement i at investere lokalt gennem industrielle partnerskaber og samarbejder. 

- Det ligger i Thales’ DNA at samarbejde med den lokale industri for at skabe mest mulig værdi for vores kunder. Vi mener, at vi ved at samarbejde med den lokale industri både er med til at styrke det danske marked og skabe nye eksportmuligheder med Weibel Scientific, siger Tommy Ayouty, CEO for Thales i Danmark om samarbejdet.

Weibels CEO, Peder R. Pedersen, er ligeledes begejstret for samarbejdet, som giver den danske virksomhed et endnu større market reach.

- Jeg er både stolt og glad for Thales’ beslutning om at inkorporere vores radar i deres globale produktportfolio. XENTA-radaren tilbyder exceptionelle kapaciteter inden for anti-drone og luftforsvar. Med samarbejdet med Thales kan vi markant forbedre radarudbuddet og imødekomme behovet hos slutbrugerne. Denne blåstempling fra en førende luftforsvars og -overvågningsudbyder som Thales er en stor anerkendelse af Weibels teknologi og potentiale, siger Peder R. Pedersen, CEO og President i Weibel Scientific. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125