23948sdkhjf

Direktør om forsyningskrise: Corona er den perfekte storm

The perfect storm.

Sådan betegner Søren Peters tiden efter corona, hvor forsyningskæderne i den grad er under pres, og hvor varer har svært ved at nå frem.

Ifølge direktøren er corona bare én tråd i en kompleks knude, der bliver svær at redde ud.

- Corona slog til der, hvor virksomhederne i forvejen var svage. Nu har en masse virksomheder travlt med at rette op og sikre sig mod næste pandemi ved at købe alt muligt, og det presser forsyningskæderne, der i forvejen er i knæ, siger Søren Peters.

Han fortsætter:

- Det spektakulære er, at det er alle brancher, der er ramt. Det er bilindustrien, bryggerier, fødevarevirksomheder, alle mulige. Det presser arbejdskraften, logistikken, transporten at alle brancher bevæger sig og kæmper om de samme få materialer på de samme fragtruter, siger Søren Peters.

Han står i spidsen for Gain & Co der sælger rådgivning inden for robotteknologi og automation til virksomheder, der ønsker at optimere deres produktion. Og det ønske accelerer derudaf her på bagkant af en pandemi, hvor netop produktionen blev ramt af afstandskrav og hjemsendte medarbejdere.

- Automatisering er noget man har talt om i 20 år, men nu ser vi, at det går meget hurtigere med at få skaffet sig de teknologiske løsninger. Både internt på den enkelte fabrik, men også til at binde fabrikker sammen på tværs af lande. Fx har nogle virksomheder indført 3D-headsets, så de kan følge deres produktion i Kina i realtid, siger direktøren.

Tidoblet pipeline

Alt i alt betyder det, at Gain & Co pt er lagt ned af henvendelser fra virksomheder, der vil gøre fabrikken smartere og ruste sig mod en kommende epidemi, forklarer direktøren.

- Vi har tidoblet pipeline på to måneder. Det er voldsomt, siger Søren Peters.

Han fortsætter:

- Det er særligt fra udlandet, vi bliver kimet ned. Den gode nyhed er, at de ikke bare køber robotter i vildskab, men konsulterer os først. Der er kommet en bevidsthed om, hvorfor man skal bruge automationen i sin produktion, og at man ikke bare køber den for at have den, siger Søren Peters.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125