23948sdkhjf

EU bestiller 100 nye desinfektionsrobotter

Blue Ocean Robotics i Odense har netop landet en ordre på 100 robotter af typen UVD Robots, der skal uskadeliggøre virus og bakterier på hospitaler i Europa. Det er Europa-Kommissionen, der har lagt ordren hos den danske robotproducent.

Robotvirksomheden netop har afsluttet leverancen af i alt 200 robotter til hospitaler i hele EU. Samtlige 300 robotter er en donation fra kommissionen til medlemslandenes sundhedsvæsen for at beskytte patienter, personale og pårørende mod smitte under Covid-19-epidemien.

Det oplyser Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

Gode erfaringer

Robotten er blandt andet leveret til et hospital i Barcelona, der har fået robotten doneret af EU-Kommissionen som et led i en donation på 200 robotter til hospitaler i EU.

Erfaringerne med den danske teknologi er så gode, at kommissionen netop har valgt at investere i yderligere 100 robotter af mærket UVD Robots fra servicerobotfirmaet Blue Ocean Robotics.

Margrethe Vestager, ledende næstformand i Europa-Kommissionen, begrunder investeringen i de fynske robotter sådan her:

- Det har topprioriteret for EU at hjælpe medlemslandene med at overvinde epidemien, og denne donation af desinfektionsrobotter er en meget håndgribelige form for opbakning og derfor er et glimrende eksempel på, hvad vi sammen kan opnå. Det her europæisk solidaritet i praksis, og jeg er meget glad for at EU-Kommissionen vil gøre en ekstra indsats ved at donere yderligere 100 desinfektionsrobotter til hospitaler, der virkelig har brug for dem, siger Margrethe Vestager.

Markedet er vokset kolossalt

I Danmark fik Rigshospitalet som det første hospital i Danmark en desinfektionsrobot fra Blue Ocean Robotics via EU-donationen i april 2021. Det var Juliane Marie Centret, der fik mulighed for at automatisere desinfektion ved hjælp af UVC-lys.

Og ordren glæder selvsagt direktør i Blue Ocean Robotics Claus Risager.

- Det globale markeds interesse for UVD Robots, der oprindelig er udviklet til generel forebyggelse af hospitalserhvervede infektioner, er vokset kolossalt under covid19-pandemien. Bestillingen af i alt 300 robotter til EU beviser vores robotters effektivitet, og vi vil implementere de næste 100 så hurtigt som muligt for at hjælpe sundhedspersonale og patienter i kampen mod spredning af covid-19, siger CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager.

Udover sundhedssektoren bruges UVD Robots også i hotelbranchen, i lufthavne, på krydstogtskibe, i butikscentre, skoler og andre steder, hvor der færdes mange mennesker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.142