23948sdkhjf

Bach Gruppen-byggeri skal udbedres 13 steder

En kendt sag for Bach Gruppen er igen i vælten.

Skandaletårnet Njals Tårn på Amager trækker de store overskrifter, men i byggefirmaets hjemby Viborg skal et byggeri også forstærkes.

To p-kældre under et byggeri på Vilhelm Ehlerts Allé i det prisbelønnede område Viborg Baneby skal forstærkes i større omgang, skriver TV Midtvest og EkstraBladet, der har fået aktindsigt i to notater udarbejdet af Rambøll for Viborg Kommune i april måned om p-kældrene.

13 steder skal der laves udbedres for at ”sikre byggeriets sikkerhed på sigt”, som Hans Jørn Laursen, teknisk direktør i Viborg Kommune, udtrykker det overfor TV Midtvest. 

– Der er flere steder konstateret uoverensstemmelser mellem det i beregningerne forudsatte og det udførte, hvilket umiddelbart er bekymrende. Der er blandt andet forudsat bærende søjler under flere vægge, som på tidspunktet for besigtigelsen enten ikke var udført eller ikke havde fundament under sig. Det har resulteret i, at der flere steder var opsat midlertidige rørstøtter. På denne baggrund må det konkluderes, at byggeriets sikkerhed ikke lever op til normens krav, før end det udførte er bragt i overensstemmelse med beregningerne, skrev Rambøll i notatet ifølge TV Midtvest.

Ifølge Bach Gruppen var p-kælderen ikke færdig, da Rambølls notat blev udfærdiget i april, samt at firmaet i et år har vidst, at der skulle udføres ekstra arbejder på p-kælderen på grund af en "menneskelig fejl" ved rørføringen, der affødte ændringer i byggeriet. 

Problemerne med p-kælderen i Viborg kom frem sidste efterår, hvor arbejdet blev sat i bero og en nærmere undersøgelse krævet. 

- Det er chokerende. Der er mange skader. P-kælderen kræver en meget gennemgående renovering, sagde Bjarne Christian Jensen, professor emeritus på Syddansk Universitet med speciale i betonkonstruktioner dengang til TV2, om billeder af den nyopførte p-kælder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.126