23948sdkhjf

Byråd sender stort lollandsk biogasanlæg i høring

Nature Energy ønsker at opføre et biogasanlæg ved landsbyen Abed vest for Stokkemarke midt på Lolland. 

Med byrådets seneste beslutning, om at vedtage forslag til Lokalplan 360-126 og Kommuneplantillæg 19 med tilhørende Miljøvurderingsrapport (VVM) og Visualiseringsrapport og dermed sende projektet i otte ugers høring, er realiseringen af det store projekt kommet lidt nærmere. 

- Vi er i Nature Energy glade for, at et bredt flertal af byrådet i Lolland Kommune bakker op om etableringen af vores biogasanlæg på Lolland. Vi afventer nu den videre offentlige høringsproces, der forhåbentligt ender med, at vi inden længe – hvis der bliver fundet en ny tilskudsordning - kan påbegynde etablering af et nyt biogasanlæg på Lolland, der vil skabe mange lokale arbejdspladser og bidrage væsentligt til den grønne omstilling, siger Jesper Bundgaard, Executive Vice President og CCO i Nature Energy.

Anlægget skal især forsyne energitunge virksomheder med gas og forventes at skulle behandle op til 600.000 tons biomasse årligt, bestående af husdyrgødning og øvrige organiske biomasser fra nærområdet, herunder restprodukter fra landbrugs- og fødevareindustrien. 

Den behandlede biomasse vil give en forventet gasproduktion til naturgasnettet på ca. 35 mio. kubikmeter bionaturgas (ud fra 58 mio. kubikmeter rå biogas). Dette kan sammenlignes med det årlige forbrug til opvarmning for 25.000 husstande.

For og imod og inhabil

Det var et forholdsvist enigt byråd, der i går sendte projektet i høring. 

Kun Enhedslisten stemte i mod.

- Enhedslisten kan ikke tiltræde beslutningen, da Enhedslisten er imod opførelsen af biogasanlæg, der er baseret på gylle fra grisefabrikker, fremgår det af referatet fra mødet. 

Derudover blev viceborgmester Henrik Høegh (V) erklæret inhabil i sagen, da han ud over viceborgmesterposten også bestrider formandsposten i brancheforeningen Biogas Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125