23948sdkhjf

Sigter på 80 lande: Fynsk EMS’er lander aftale med skadedyrsgigant

Den fynske EMS-virksomhed Daugaard Elektronik har haft forrygende travlt med alle deres kunder i 2021 og er på vej til at lande en aftale med skadedyrsbekæmpelsesvirksomheden Rentokil om distribution af fynboernes produkt BirdAlert.

Produktet er målrettet landbruget og bygninger og er udviklet til med lyd og oppustelige skræmme-dukker at holde diverse fugle ude af afgrøderne. På den måde passer det fint ind i Rentokils øvrige sortiment, der holder uønskede dyr væk.

Nu skal BirdAlert for alvor ud at gøre en forskel i den store verden. Det fortæller ejer af Daugaard Elektronik Bjarne Drews til Electronic Supply.

- Vi er ude i 15 lande med BirdAlert nu, men målet er 80 lande. I USA og Australien er produktet på vej eller allerede sendt til test. Jeg ved ikke, om vi når 80 lande allerede næste år, for så får vi virkelig travlt. Men det halve vil også være fint, siger Bjarne Drews.

Plads er ikke et problem

Daugaard Elektronik skal stå for at få uddannet Rentokils medarbejdere i at installere BirdAlert hos kunderne, og derfra gør Rentokil resten af arbejdet med at få produktet ud. Men når målet er 80 lande, giver det selvsagt travlhed på EMS-virksomhedens fabrikker i Ringe og Hørning. Vi fordoblede omsætningen på 10 måneder og oplevede at Ringe fabrikken blev fyldt til bristepunktet

- Printene bliver lavet på Fyn, og selve kassen bliver samlet i Hørning. Vi er ved at støbe en ny kasse, der gør, at produktionen af produktet bliver nemmere at samle og hele processen bliver optimeret, siger Bjarne Drews.

Virksomheden har i år knopskudt med de nye faciliteter i Hørning. En plan der startede med ønsket om at leje 500 kvadratmeter men som endte med, at Bjarne Drews ”kom til” at købe en bygning på 3000 kvadratmeter.

Så der er efter direktørens eget udsagn masser af plads til at rumme den store BirdAlert produktion.

- Vi har så mange kvadratmeter, at det ikke bliver et problem. Vi kan rykke vægge ned om nødvendigt, så vi kan ret hurtigt skalere produktionen op, siger han.

Han tilføjer, at der for nuværende er sat 400 kvadratmeter af til BirdAlert-produktion, salg og udvikling i Hørning, mens den øvrige plads lejes ud til andre virksomheder.

Den opskalerede produktion betyder også, at virksomheden har måtte ud at ansætte. Det har – indtil videre – betydet tre nye ansatte i Hørning og to nye til produktionen samt en på kontoret i Ringe, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.345