23948sdkhjf

Ny aftale: Sydjysk IoT-virksomhed lemmet ind i britisk elstander-produktion

IoT-virksomheden Vikingegården i Vonge ved Vejle har indgået et strategisk partnerskab med den britiske producent af forsyningsstandere Rolec.

Vikingegården har udviklet en stribe IoT-produkter til overvågning og dataindsamling af el-, vand-, lys- og varmeforbrug, har samt løsninger til overvågning og lokalisering af maritime markeringer bøjer og lanterner. Alt sammen målrettet erhvervshavne og marinaer.

Aftalen betyder, at de to virksomheder forener deres produkter, og at Vikingegårdens IoT-produkter nu skal til England og indarbejdes i Rolecs produktion af el- og vandforsyningsstandere til havne. Det fortæller direktør i Vikingegården Ulrik Østergaard til Electronic Supply.

- Vi forener så at sige det, vi hver især er bedst til i ét produkt. Vi sætter vores IoT-løsninger i deres forsyningsstandere, så brugeren via en app kan få et overblik over, hvor meget el man har brugt, og kan stoppe forbruget via appen, når det er, siger han.

Mere i tasken

Aftalen betyder også, at Vikingegården bliver eksklusiv forhandler af Rolecs produkter i Danmark, der tæller forsyningsstandere til erhvervs- og lystbådehavne – inklusive de nye, forenede produkter.

- Vi har arbejdet længe med erhvervshavne, men i de senere år er vi begyndt at have produkter målrettet lystbådehavne blandt andet bøjer, lanterner også videre. Så med den nye aftale med Rolec har vi pludselig lidt mere at komme med i tasken, siger Ulrik Østergaard, der tilføjer at hele forretningsbenet målrettet erhvervs- og lystbådehavne sælges under navnet Green Harbour Technology.

Kodeord: Bevidstliggørelse

Vikingegården har udviklet en IoT-løsning, der kan overvåge forbrug via en app på telefonen. Det har selvsagt sine forbrugermæssige fordele, men det hele taler ind i en bæredygtig dagsorden, fortæller Ulrik Østergaard.

- Vi arbejder meget med begrebet bevidstliggørelse. Man kan sagtens fortælle folk, at skal halvere deres forbrug og spare på strømmen, men man kan se, at det går helt automatisk, når man viser folk, deres forbrug. Når man kan se fysisk, at man har brugt 10KW, og man kender prisen på én, så vil folk helt af sig selv blive mere bevidste og langt hen ad vejen begrænse forbruget, siger Ulrik Østergaard.

Han fortsætter:

- I den verden vi er på vej ind i, går det ikke bare at sætte stikket i kontakten og lade stå til. Det er ikke den vej, verden går. Med vores app kan man tænde og slukke forsyningen og se præcis, hvornår den er tændt, og hvor længe, strømmen har kørt, siger Ulrik Østergaard.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141