23948sdkhjf

Investering har givet maritim tech-startup vind i sejlene

Da inkubator-virksomheden Gate House Igniter i 2020 investerede i startup-virksomheden Clean Quote, blev det startskuddet til et innovativt og tæt samarbejde

Med en ambition om at innovere markedet for rengøring af skibes tørlasttanke startede Lasse Ekdahl i 2018 software-virksomheden Clean Quote. Siden er det gået stærkt og i 2020 investerede inkubator-virksomheden Gate House Igniter i virksomheden og vil i 2021 opnå en ejerandel på 60 pct.  

Det skriver Gate House i en pressemeddelelse.

Og det partnerskab har siden vist sig særdeles givende. I dag dækker Clean Quotes digitale platform over 1.000 havne på tværs af kloden, hvor nogle af verdens største rederier benytter sig af servicen:

- At få Gate House Igniter med ombord har været afgørende for, at vi har kunnet tage de næste skridt i vores vækstrejse. Efterspørgslen på digitale løsninger i shippingbranchen har aldrig været større, og ved at have Gate House Igniter med som sparringspartner, har vi nu fået kræfterne til, at vi kan brede vores platform ud til endnu flere globale aktører, fortæller stifter og CPO i Clean Quote, Lasse Ekdahl. 

Effektiviserer forsyningskæde

Clean Quotes digitale platform gør det muligt for rederier at indhente og koordinere tilbud på rengøring af fragtskibes lastrum – en proces der ofte er besværlig og ressourcetung, og i værste tilfælde kan resultere i bekostelige forsinkelser.

Med Clean Quotes platform kan rederier automatisk planlægge rengøring forud for et skibs anløb. Det sparer både tid og penge – og netop derfor har Gate House Igniter set et enormt potentiale i løsningen: 

- Vi er hele tiden på udkig efter innovative virksomheder, som sidder på nye teknologier, der har potentialet til at disrupte sit marked. Clean Quote er en enormt interessant case, fordi deres produkt rammer et uforløst behov i markedet, forklarer Kenney Vesteraa Christiansen, der bestrider stillingen som CFO i Gate House-koncernen og nu også er tiltrådt som CEO i Clean Quote.

- Samtidig går deres service godt i spænd med vores eget arbejde om at bruge data og teknologi til innovation i det maritime område. Så vi har en stor tro på, at vi kan vækste sammen, fortsætter han. 

Skub i væksten

Med Gate House Igniters investering fik Clean Quote ikke kun en kapitalindsprøjtning. Startup-virksomheden fik også adgang til Gate House Igniters inkubator-koncept.

- Investeringen har betydet, at vi med ro i sindet har overladt alle administrative opgaver relateret til finans, HR, salg og marketing til Gate House Igniter. Dermed har vi nu selv luft til at fokusere på vores primære kompetence, som er at produktudvikle. Samtidig har vi fået adgang til Gate House-koncernens enorme knowhow inden for det maritime område, så vi er på alle parametre bedre stillet end før investeringen, forklarer Lasse Ekdahl.

Gate House Igniters investeringer i Clean Quote er sket gradvist siden 2020. Senest i første halvår af 2021, hvor man sammen med finansiering fra Vækstfonden tilførte yderligere seks mio. kr. i kapital. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.08