23948sdkhjf

Konkursbo efter skandaleramt rådgiver sagsøger advokatfirma for millioner

Konkursboet efter den skandaleramte bygherrerådgiver V2C genoptager en erstatningssag på et større millionbeløb mod V2C’s tidligere rådgiver, det fremtrædende advokatfirma DLA Piper, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det oplyser boets kurator, Michael Serring, der er partner hos Bech-Bruun, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han ønsker ikke at udtale sig nærmere om søgsmålet eller størrelsen på erstatningskravet. Men i en redegørelse, som kurator har sendt til kreditorerne og skifteretten, fremgår det, at konkursboet har valgt at udøve partsbeføjelser i sagen, som ellers var sat på pause i kølvandet på V2C’s konkurs i august 2020.

Kravet mod DLA Piper på knap 44 mio. kr. for mistet fortjeneste blev i første omgang rejst af V2C tilbage i marts 2020, da V2C blev fyret af PFA som rådgiver på et stort milliardbyggeri, Nordø (tidligere Redmolen) i Københavns Nordhavn.

V2C havde angiveligt havde indgået en ulovlig aftale om returkommission på 6 mio. kr. med Herlev-entreprenøren WR Entreprise.

Aftalen blev udarbejdet af en tidligere partner hos DLA Piper og skulle skaffe entreprenøren en lukrativ byggekontrakt på milliardbyggeriet Nordø (tidligere Redmolen) i Københavns Nordhavn.

Konkursboet efter V2C har indtil videre valgt at opgøre værdien af erstatningskravet mod den tidligere rådgiver til nul kroner, idet der er usikkerhed om sagens udfald.

”Når der er afsagt dom i retten, vil jeg orientere herom,” skriver kurator i redegørelsen.

Licitationen - Byggeriets Dagblad har forsøgt at indhente en kommentar fra DLA Piper, men det er ikke lykkedes. Advokatfirmaet afviste sidste år erstatningskravet fra V2C.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094