23948sdkhjf

Alpha mander op for at tackle komponentmanglen

Det er nye tider i den sjællandske EMS-virksomhed Alpha Elektronik.

André Radley Grundahl tiltrådte som direktør i marts 2021, og siden er det gået stærkt med at se processer og arbejdsgange efter i sømmene for at gøre virksomheden smartere og mere lean.

Og i den proces er der også blevet fundet ansættelseskontrakter frem - især for være lige i hælene på de eftertragtede komponenter, siger André Radley Grundahl til Electronic Supply.

- Vi har ansat en ekstra supportpersonale i indkøbsafdelingen for at kunne følge med. Vi bruger en del tid op at rykke leverandører blot for at sikre leverancer og for at kunne holde produktionen kørende. Det er frustrerende, men en nødvendighed lige nu, siger André Radley Grundahl

Og i det hele taget er komponenterne den helt store dark horse i virksomhedens succes i år.

- Vi er ude på det grå marked efter dem, vi er i alle afkroge i verden for at finde dem. Vi har endda kunder, der redesigner deres produkter for at kunne få dem produceret. Vi gør alt hvad vi kan for at få komponenter, og har haft mandskab på hele sommeren for at følge det hele til dørs, siger han.

Han fortsætter:

- Komponenterne bliver afgørende for, om året ender fornuftigt eller rigtigt godt, fordi det betinger, om vi får nok ud af produktionen. Det skal nok gå med de nye arbejdsgange og processer, vi er ved at implementere, men det er komponenterne, der er det springende punkt i år. Og derfor gør vi alt for at få dem, så produktionen kan holdes kørende, og vi ikke er tvunget til at have en masse liggende og vente på et lager, siger André Radley Grundahl.

Søger flere

Men også andre steder i virksomheden er der kommet nye mennesker til. Blandt andet en ny produktionschef til at lede de nye arbejdsgange og en ingeniør i den tekniske afdeling, der kan gå i endnu bedre dialog med kunderne. Men der skal flere folk til fabrikken i Næstved, lyder det fra direktøren.

- Vi søger med lys og lygte lige nu. Der starter tre på mandag, og så søger vi mellem fire og seks mand ekstra. Vi vil gerne køre i døgndrift i vores SMD-linje, der laver prototyper og serieproduktioner. Der er et stykke vej fra det nuværende toholdsskift til døgndrift, men det er vores mål. Det er på vej, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156