23948sdkhjf

Danfoss får endelig godkendt milliardhandel: Vokser 30 procent og med 10.000 ansatte

Danfoss har langt om længe fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse.

Opkøbet begyndte i januar 2020 og har altså været godt halvandet år undervejs. Da købet blev varslet, var forventningen, at handlen ville være lukket ved udgangen af 2020. Men Danfoss skulle ind i andet halvår 2021, før opkøbet blev en realitet.

Handlen beløber sig til omkring 3 milliarder euro, svarende til over 22 milliarder DKK. Handlen blev officielt godkendt af konkurrencemyndighederne med virkning fra 1. august.

- Det er en stor dag for Danfoss, hvor vi byder 10.000 nye kolleger velkommen i organisationen og skaber en global markedsleder inden for mobil- og industrihydraulik (...) Vi vil fortsætte vores betydelige investeringer for fortsat at være på forkant med den nyeste teknologi og tilbyde løsninger, der øger produktiviteten og nedbringer udledninger for at opfylde kravene til en CO2 neutral fremtid, lyder det fra Danfoss' koncernchef og administrerende direktør, Kim Fausing.

Slår afdelinger sammen

Eatons hydraulikforretning vil blive lagt sammen med forretningssegmentet Danfoss Power Solutions. Udover de mange nye ansatte vil koncernens omsætning øges med omsætningen fra Eatons hydraulikforretning, der i 2020 var på USD 1,8 milliarder (omkring EUR 1,5 milliarder).

Ved at forene de to organisationer fordobles både størrelsen i Danfoss’ hydraulikforretning.

Eaton Hydraulics leverede produkter til kunder inden for landbrug, industri, og bygge- og anlægssektoren, og forretningen havde et salg i 2019 14,8 milliarder kroner på 2,2 mia. USD.

Danfoss har i dag cirka 28.000 ansatte og et salg i 2019 på 7,0 mia. dollars (6,3 mia. euro).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.063